Dumitru Alaiba a avut discuţii cu delegaţia FMI

Publicat:

Dumitru Alaiba a avut discuţii cu delegaţia FMI

Agenda de reforme a Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării, care are rolul de a impulsiona dezvoltarea economică a țării, a fost analizată marți de vicepremierul Dumitru Alaiba cu delegația Fondului Monetar Internațional (FMI), condusă de Mark Horton, director adjunct al Departamentului European al FMI, transmite Moldpres.

Vezi şi: VIDEO – Biden l-a decorat pe Stoltenberg cu cea mai înaltă distincţie a SUA – Stiripesurse.md


„Avem nevoie de o industrie puternică pentru a avea o economie pe măsură. Prin Programul Național de Dezvoltare Industrială 2024-2028 ne-am setat niște obiective concrete: creșterea contribuției industriei prelucrătoare la PIB până la 11,5%, majorarea volumului producției industriale exportate cu 25% și creșterea forței de muncă din sectorul industrial cu 15%. În același timp, lucrăm intens pentru a atrage cât mai mulți investitori străini. Chiar avem ce oferi”, a menționat Dumitru Alaiba.

Oficialii au mai discutat și despre Programul Național de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exporturilor, un document foarte important pe segmentul de investiții.

Dumitru Alaiba a avut discuţii cu delegaţia FMI

„FMI este un partener strategic, care sprijină țara noastră în eforturile de a construi o economie cu adevărat europeană”, a conchis Dumitru Alaiba.

În această săptămână, Chișinăul devine centrul financiar internațional. Circa 100 de reprezentanți ai băncilor centrale și ai ministerelor de finanțe din țările-membre ale Constituenței Fondului Monetar Internațional și a Băncii Mondiale se vor reuni la Chișinău în perioada 10-12 iulie 2024.

La sfârșitul lunii iunie, Consiliul de directori executivi al FMI a decis debursarea imediată pentru Republica Moldova a unei sume în valoare de 175,2 milioane de dolari SUA. Banii vor fi folosiți pentru a sprijini financiar bugetul țării.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Kremlinul neagă eşecul ofensivei sale în regiunea ucraineană Harkov

Kremlinul neagă eşecul ofensivei sale în regiunea ucraineană Harkov Kremlinul a negat miercuri că ofensiva sa în regiunea Harkov, în nord-estul Ucrainei, a eşuat, chiar...

Parlicov: Energia electrică nu se va scumpi

Parlicov: Energia electrică nu se va scumpi Temperaturile caniculare cresc şi consumul de curent, însă acest lucru nu înseamnă că energia electrică se va scumpi....

Patrick Turner, numit reprezentant al NATO în Ucraina

Patrick Turner, numit reprezentant al NATO în Ucraina Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a anunţat miercuri numirea britanicului Patrick Turner în calitate de reprezentant...

Peste 50 de milioane de euro vor fi investiți pentru reabilitarea energetică a circa 50 de școli

Peste 50 de milioane de euro vor fi investiți pentru reabilitarea energetică a circa 50 de școli Peste 50 de milioane de euro vor fi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.