X

Dumitru Alaiba o acuză de fals pe Natalia Morari: ‘A ajuns să lanseze falsuri de calibrul Bogdat Țîrdea’

Dumitru Alaiba o acuză de fals pe Natalia Morari: ‘A ajuns să lanseze falsuri de calibrul Bogdat Țîrdea’

Dumitru Alaiba, ministrul Economiei o acuză de răspândirea știrilor false pe Natalia Morari, o compară cu deputatul socialist, Bogdan Țîrdea

“Natalia Morari a coborât în ultimii câțiva ani tot mai jos și mai jos. A ajuns să lanseze falsuri de calibrul Bogdat Țîrdea. Azi văd că promovează un fals despre un investitor important al nostru – compania Sumitomo. O companie din sectorul automotive, pe care o știu bine, pe care am vizitat-o nu de o singură dată, am vorbit chiar acum cu reprezentanții companiei. Crează 3,5 mii locuri de muncă la Orhei. Prima minciună că Sumitomo ar pleca din țară. Este cea mai adevărată minciună, inventată pe loc gol. Am discutat chiar acum cu conducerea companiei. Nu există nici un motiv oricât de distant ca acest subiect să aibă vreo substanță. Făcătură. Falsificare. Minciună.

A doua minciună lansată fără nici o probă, este faptul că această companie ar fi primit o amendă de 268 milioane lei. Ca și mai sus, zero dovezi. Zero surse citate. Zero referințe. Doar o propoziție citită convingător și expresiv la cameră. Nu a fost eliberată nici o amendă. E adevărat, compania are o istorie veche de peste cinci ani cu Consiliul Concurenței. Inițiată încă de guvernele oligarhilor. Această investigație a ajuns în judecată, iar următoarea ședință este în octombrie.

La ședință a fost invitat și Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării. Vom reprezenta acolo interesele economiei și investitorilor. Oamenii se schimbă. Cândva poate și era jurnalistă credibilă în fața comunității internaționale, în centrul atenției donatorilor, partenerilor, societății, acum a ajuns o mincinoasă ordinară, care ridică în slăvi noile sale rude – spălători de miliarde, promovându-i drept mari experți, economiști și vizionari. Cert e că acum această lansatoare de minciuni are cu totul alte obiective decât să avansăm Moldova pe calea europeană a libertății și democrației” a conchis Alaiba.

 

 

Tags: de falsDumitru Alaiba o acuzăpe Natalia Morari
Categorii: PoliticăȘtirile zilei