Dumitru Alaiba: O treime din cele 35 de capitole de negociere cu UE sunt despre economie și digitalizare

Publicat:

Dumitru Alaiba: O treime din cele 35 de capitole de negociere cu UE sunt despre economie și digitalizare

O treime din cele 35 de capitole de negociere cu UE sunt despre economie și digitalizare. O spune ministrul Economiei, Dumitru Alaiba.

Generația noastră are șansa unică acum să facă schimbări istorice pentru Republica Moldova. În procesul de integrare europeană, putem modernizara economia și implementa reforme atât de necesare. Este un drum complex, dar esențial pentru dezvoltarea și prosperitatea țării noastre. Republica Moldova trebuie să implementeze legislația și standardele UE în domeniile legate de toate cele 35 capitole de negociere, potrivit voceabasarabiei.md.


Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Din acestea, 1/3 țin de domeniul economic: Criteriul Economic; Capitolul 1 – Libera circulație a mărfurilor; Capitolul 3 – Dreptul de stabilire și libertatea de a presta servicii; Capitolul 6 – Dreptul societăților comerciale; Capitolul 8 – Politica în domeniul concurenței, Capitolul 10 – Societatea informațională și mass-media; Capitolul 20 – Întreprinderi și politica industrială; Capitolul 28 – Protecția consumatorilor și a sănătății; Capitolul 30 – Relații externe.

Pe lângă acestea, Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării al Republicii Moldova coordonează activitatea clusterului numărului 2 ,,Piața internă””, a scris ministrul.

Citește și: Moldova îşi trimite militarii în Somalia

Totodată, Dumitru Alaiba a subliniat că echipa Ministerului Economiei va munci asiduu pentru a accelera procesul de armonizare a legislației și implementarea standardelor UE.

„Aderarea la Uniunea Europeană nu este doar despre reguli și legislație, ci despre oportunități și dreptul fiecăruia la o viață mai bună și prosperă. Nu este o muncă de o zi sau două. Alături de colegii mei vom munci cot la cot pentru a accelera procesul de armonizare a legislației și implementarea standardelor UE. Vom construi împreună Moldova Europeană”, a mai scris Dumitru Alaiba.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Iohannis: Continuăm să acționăm în sprijinul Ucrainei și R.Moldova

Iohannis: Continuăm să acționăm în sprijinul Ucrainei și R.Moldova „Alături de Statele Unite și de partenerii noștri europeni și globali, continuăm să acționăm în sprijinul...

Dosarul în care figurează Evghenia Guțul ar putea fi comasat cu cel al Marinei Tauber

Dosarul în care figurează Evghenia Guțul ar putea fi comasat cu cel al Marinei Tauber Dosarul în care figurează bașcana Evghenia Guțul, învinuită de acceptarea...

Politicienii și demnitarii de stat, lideri în inițierea proceselor judiciare împotriva jurnaliștilor (raport)

Politicienii și demnitarii de stat, lideri în inițierea proceselor judiciare împotriva jurnaliștilor (raport) Politicienii și demnitarii de stat sunt persoanele care inițiază cel mai des...

Recensământ 2024: Câte locuințe şi persoane au fost recenzate până acum

Recensământ 2024: Câte locuințe şi persoane au fost recenzate până acum Au rămas câteva zile până se va încheia Recensământul populației și locuințelor în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.