X

Dumitru Alaiba: Şi până la război economia avea nevoie de reforme ambiţioase

Oportunităţile pe care le are Moldova în atragerea investiţiilor depăşesc riscurile. Ministrul Dezvoltării Economice şi Digitalizării, Dumitru Alaiba, a scris despre acest lucru pe reţelele de socializare după forumul de afaceri moldo-portughez, desfăşurat marţi.

“Situaţia economică actuală nu este doar din cauza războiului. Şi până la război economia avea nevoie de reforme ambiţioase. Cu asta şi ne ocupăm. Avem o agendă încărcată la care muncim zi de zi. Creşterea economiei este o prioritate pentru noi. De ce Republica Moldova pentru investiţii? Avem o agenda ambiţioasă de reducere a birocraţiei prin care reducem semnificativ riscurile de corupţie. Chiar mâine în şedinţa de Guvern aprobăm al V-lea pachet. Oferim spaţiu de creştere şi timp de dezvoltare antreprenorilor. Asta ne este viziunea”, a scris el.

Citeşte şi: Ce se mai aude despre televiziunile suspendate ale lui Șor și Plahotniuc

Printre avantajele Moldovei, viceprim-ministrul a menţionat industria IT dezvoltată – “este o ramură strategică importantă, care doar anul trecut a produs aproape 5% din PIB”. De asemenea, potrivit lui, economia moldovenească este uşor adaptabilă – dacă “acum 15 ani toată era îndreptată spre CSI, acum ne-am redirecţionat hotărâţi spre vest şi asta ne bucură”.

Tags: coruptieDumitru AlaibaMoldovarazboi
Categorii: EconomieȘtirile zilei