Dumitru Diacov, despre concedierea directoarei ansamblului Joc: ‘O decizie cam dură!’

Publicat:

Dumitru Diacov, despre concedierea directoarei ansamblului Joc: ‘O decizie cam dură!’

Fostul lider democrat, Dumitru Diacov, ex-speaker și unul dintre cei mai longevivi deputați în Parlamentul Republicii Moldova crede că concedierea directoarei ansamblului Joc, Aliona Strîmbeanu, în urma scandalului apărut după ce câțiva dansatori ai colectivului au apărut în imagini alături de Ilan Șor, este o „decizie prea dură. Joc este un colectiv important în cultura moldovenească, iar această decizie poate lăsa o impresie nu prea bună în colectivul Ministerului Culturii”, a declarat Diacov în cadrul emisiunii Puterea a Patra.

„Eu o cunosc pe doamna Strîmbeanu, este o persoană foarte activă și vioaie care a crescut ani de zile în cultura moldovenească, potrivit unimedia.info.


Citește și : O comisie specială parlamentară va identifica măsuri pentru depășirea crizei din agricultură

Mie îmi pare ca este o decizie cam dură, ea va lăsa o impresie nu prea bună în colectivul Ministerului Culturii.

Oamenii nu pleacă pentru că nu au ce face, ei pleacă după un venit adăugător. Ei nu s-au dus să facă propagandă, hai să fim serioși, ei s-au dus, au dansat, s-au întors și au plecat.

Dacă eram eu, atunci le dădeam o mustrare și le explicam că așa ceva nu se poate. E o decizie prea dură care nu știu cum se va reflecta asupra colectivului, fiindcă Joc este un colectiv important în cultura moldovenească, sper că vor găsi o limbă comună” a menționat fostul lider democrat Dumitru Diacov.

Aproape 70 de persoane angajate la Ansamblul Academic de Dansuri Populare Joc au semnat un demers către ministrul Culturii și cer restabilirea în funcție a directoarei Aliona Strîmbeanu. Aceasta a fost suspendată printr-un ordin emis pe 11 iunie 2024, după ce câțiva dansatori de la Joc au apărut în imagini alături de Ilan Șor, la Sankt Petersburg, unde se desfășura Forumul Economic Internațional, iar Moldova avea un stand.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Directoare ansamblului Joc, Aliona Strîmbeanu, a fost concediată după ce câțiva dansatori ai colectivului Joc au apărut în imagini alături de Ilan Șor, la Sankt Petersburg.

Ministerul Culturii informează că ancheta de serviciu, inițiată în privința directoarei interimare a Instituției Publice Ansamblul Național Academic de Dansuri Populare „JOC”, Aliona Strîmbeanu, s-a finalizat. Așadar, prin raportul de serviciu „s-au constatat mai multe abateri disciplinare grave”, anunță responsabilii de la Minister.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un turist din Belgia a salvat un copil de la înec în Moldova

Un turist din Belgia a salvat un copil de la înec în Moldova Un turist din Belgia a salvat un copil de la înec în...

Încă doi membri ai grupării implicați în înșelarea militarilor din Ucraina au fost reținuți

Încă doi membri ai grupării implicați în înșelarea militarilor din Ucraina au fost reținuți Încă doi membri ai grupului criminal organizat, un bărbat și o...

Numărul studenților moldoveni a crescut cu 15%

Numărul studenților moldoveni a crescut cu 15% Numărul studenților înmatriculați în acest an în instituțiile de învățământ superior este cu 15 % mai mare față...

Vameșii au depistat un lot de piese auto aduse ilicit în țară

Vameșii au depistat un lot de piese auto aduse ilicit în țară Un lot de piese auto noi tăinuite de controlul vamal a fost  depistat...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.