Dumitru Robu a primit o funcție de conducere la PCCOCS

Publicat:

Dumitru Robu a primit o funcție de conducere la PCCOCS

Consiliul Superior al Procurorilor a aprobat candidatura fostului Procuror General interimar, Dumitru Robu, propusă de Ion Munteanu pentru funcția de adjunct interimar al șefului Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

„CSP a hotărât aprobarea interimatului funcției de adjunct al procurorului-șef al PCCOCS prin ordinul procurorului General din 10 iunie 2024”, a menționat Dumitru Obadă, președintele CSP.


Citeşte şi: Zelenski se aşteaptă ca refugiaţii ucraineni să se întoarcă acasă după încheierea războiului – Stiripesurse.md

Hotărârea poate fi contestată în termen de 10 zile la CSJ.

Dumitru Robu a primit o funcție de conducere la PCCOCS

Dumitru Robu a fost numit Procuror General interimar pe 6 octombrie 2021, a doua zi după reținerea lui Alexandr Stoianoglo.

În iunie 2022, fostul director al companiei de stat Moldatsa Sorin Stati a depus o plângere pe câteva pagini la Consiliul Superior al Procurorilor, ce-l viza pe Dumitru Robu. În sesizare era vizată perioada din 2011, când Robu era procuror la procuratura în Transport, iar Stati conducea Întreprinderea de Stat Moldaeroservice.

În octombrie 2022, interimatul lui Dumitru Robu la șefia Procuraturii Generale a expirat. Eduard Bulat, adjunctul responsabil de domeniul urmăririi penale, urma să preia fotoliul de Procuror General interimar.

Dumitru Robu a primit o funcție de conducere la PCCOCS

La 11 octombrie 2022, CSP l-a desemnat pe Ion Munteanu pentru funcția de Procuror General interimar.

La 21 octombrie 2022, CSP a respins candidatura lui Dumitru Robu în funcția de adjunct al Procurorului șef al Procuraturii Generale.

La începutul lunii noiembrie 2022, fostul Procuror General interimar, Dumitru Robu, a primit un al doilea „nu” de la CSP. Membrii Consiliului au respins candidatura sa pentru funcția de șef adjunct al PCCOCS.

Dumitru Robu a primit o funcție de conducere la PCCOCS

Dumitru Robu a mai ocupat funcția de Procuror General interimar, din 31 iulie 2019.

Dumitru Robu a studiat Facultatea de Drept a Universității de Studii Umanistice din Moldova în perioada 1998 – 2003.

Activitatea de procuror și-a început-o în 2006, la procuratura Florești. În 2008 a fost numit procuror în Procuratura de Transport.

Din 2013 până în 2016 a fost procuror în Secția combatere trafic de ființe umane a Procuraturii Generale, iar ulterior a ocupat funcția de procuror în procuratura Anticorupţie. Din martie 2018, Robu a îndeplinit funcția de procuror-adjunct al procurorului-şef al Procuraturii municipiului Chişinău.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Regizorul francez Benoit Jacquot, inculpat pentru violarea a două actriţe

Regizorul francez Benoit Jacquot, inculpat pentru violarea a două actriţe Regizorul Benoit Jacquot a fost inculpat miercuri pentru violarea actriţelor Julia Roy, în 2013, şi...

Dieta vegană vs. cea pe bază de carne: experimentul unor gemeni

Dieta vegană vs. cea pe bază de carne: experimentul unor gemeni Având în vedere faptul că pe rețelele de socializare circulă numeroase diete care promit...

Microplasticele afectează fertilitatea bărbaților. Care sunt sursele prin care ajung în organism (studiu)

Microplasticele afectează fertilitatea bărbaților. Care sunt sursele prin care ajung în organism (studiu) Infertilitatea, adică imposibilitatea de a obține o sarcină după un an de...

Forțele rusești atacă brutal în Ucraina: noua tactică îi înspăimântă inclusiv pe ucraineni (BBC)

Forțele rusești atacă brutal în Ucraina: noua tactică îi înspăimântă inclusiv pe ucraineni (BBC) Pe linia frontului, soldații ucraineni folosesc un termen dur pentru a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.