După 17 ani de război, talibanii anunţă noi discuţii de pace cu americanii

Publicat:

O nouă rundă de discuţii de pace între talibanii din Afganistan şi Statele Unite a fost stabilită în principiu pentru 25 februarie, a anunţat duminică un oficial al Ministerului de Externe qatariot, după ce s-a ajuns la un proiect de pact pentru a putea pune capăt celui mai lung război al Statelor Unite.

“Ambele părţi au convenit în principiu să se reîntâlnească pe 25 februarie”, a declarat acest oficial pentru Reuters, conform agerpres.


Citeşte şi: Israelul aprobă definitiv exportul de canabis medicinal

Proiectul de acord, la care s-a ajuns după şase zile de discuţii săptămâna trecută, stipulează că trupele americane ar urma să părăsească ţara în termen de 18 luni de la semnarea acordului, pentru a se putea pune capăt războiului la peste 17 ani după ce forţele conduse de Statele Unite au invadat Afganistanul.

Potrivit unor surse talibane, gruparea islamistă radicală a dat asigurări că nu va fi permisă folosirea Afganistanului de către Al Qaida şi militanţi ai Statului Islamic pentru a ataca Statele Unite şi pe aliaţii lor – o principală cerere a Washingtonului.

Citeşte şi: Două bombardiere ruseşti au fost interceptate în apropierea coastelor nord-americane

Progresele înregistrate intervin în timp ce talibanii continuă să comită atacuri aproape zilnice împotriva guvernului afgan sprijinit de Occident şi a forţelor sale de securitate.

În ciuda prezenţei forţelor străine conduse de SUA în antrenarea, consilierea şi asistarea omologilor lor afgani, talibanii controlează aproape jumătate din Afganistan.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O femeie, care s-a căsătorit cu ea însăşi, şi-a sărbătorit primul an de căsnicie cu frişcă, flori şi o cină cu friptură

O femeie, care s-a căsătorit cu ea însăşi, şi-a sărbătorit primul an de căsnicie cu frişcă, flori şi o cină cu friptură O femeie, care...

CEC a constituit o secție de votare pentru alegătorii din instituții medico-sanitare din Chișinău

CEC a constituit o secție de votare pentru alegătorii din instituții medico-sanitare din Chișinău Comisia Electorală Centrală (CEC) a constituit o secție de votare în...

Guterres condamnă atacul iranian asupra Israelului, după ce acesta l-a declarat persona non grata

Guterres condamnă atacul iranian asupra Israelului, după ce acesta l-a declarat persona non grata Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a condamnat miercuri energic în...

Biden spune că nu susţine un eventual atac asupra siturilor nucleare iraniene

Biden spune că nu susţine un eventual atac asupra siturilor nucleare iraniene Preşedintele american Joe Biden a declarat miercuri că nu sprijină loviturile asupra siturilor...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.