X

După 4 zile de reţinere la sol, un avion Aeroflot primeşte permisiunea să decoleze din Sri Lanka

Un tribunal din Sri Lanka a decis să permită unui avion al companiei aeriene de stat ruse Aeroflot să părăsească ţara, revenind asupra unei hotărâri anterioare într-un litigiu comercial legat de neplata chiriei către o companie irlandeză, transmite luni dpa şi agerpres., citând surse oficiale.

Avionul companiei Aeroflot era reţinut din 2 iunie pe aeroportul internaţional Bandaranaike din Katunayake, la 30 km nord de capitala Colombo.

Citeşte şi: Biden EXCLUDE Cuba, Venezuela şi Nicaragua din Summitul Americilor – Black News

Un oficial al tribunalului a declarat luni că aeronavei i se va permite să plece din Sri Lanka.

Pe 2 iunie, avionul, care avea la bord 191 pasageri şi 13 membri de echipaj, era pe punctul de a decola când instanţa a decis să-i interzică plecarea.

Decizia de a reţine la sol aeronava a fost luată de tribunalul comercial din Colombo, sesizat într-un conflict comercial de o companie aeriană irlandeză, Celestial Aviation, proprietara avionului, în aşteptarea arbitrajului la Londra privind contractul de închiriere a avionului.

Hotărârea tribunalului a declanşat o serie de reacţii diplomatice, guvernul Rusiei protestând faţă de decizie.

‘Am transmis guvernului rus că aceasta a fost o problemă juridică şi că guvernul (din Sri Lanka) nu a fost implicat’, a declarat ministrul aviaţiei, Nimal Siripala de Silva.

Procurorul general ceruse anterior tribunalului să-şi reconsidere decizia, date fiind implicaţiile sale mai largi.

Citeşte şi: Justiţia din Peru îl convoacă pe preşedintele Pedro Castillo – Black News

Sri Lanka traversează o criză economică, iar guvernul de la Colombo a apelat la Rusia pentru a-i livra combustibil, în contextul în care pe insulă sosesc numeroşi turişti în fiecare lună.

Un grup de sri-lankezi, unii din industria turismului şi alţii care au studiat în Rusia, au protestat luni în faţa sediului prim-ministrului, cerând guvernului să revină asupra deciziei curţii.

Tags: AeroflotBandaranaikeCelestial AviationColomboKatunayakeNimal Siripala de SilvarusiaSri Lanka
Categorii: Știrile zilei