După arestarea şefului Renault, Franţa încearcă să menţină pe linia de plutire gigantul auto

Publicat:

Franța va căuta să mențină stabilitatea Renault și a alianței cu Nissan, a declarat președintele francez Emmanuel Macron după ce fabricantul japonez a anunța demiterea președintelui Carlos Ghosn în urma unor nereguli financiare, informează Reuters, potrivit mediafax.

„Este prea devreme pentru a comenta asupra acuzațiilor, despre care nu am niciun fel de informații”, a declarat Macron reporterilor, în Bruxelles.


Citeşte şi: Rusia nu renunţă la Insulele Kurile

„Ca acționar, oricum, Guvernul francez va urmări cu atenție stabilitatea alianței, a grupului Renault, dar și situația angajaților, care se bucură de tot sprijinul statului”, a spus Macron.

Nissan a anunțat că președintele Carlos Ghosn va fi demis după ce a folosit active ale companiei în interes propriu și a comis și alte abateri nespecificate.

Statul francez deține 15% din acțiunile Renault. Compania franceză deține 43,4% din acțiunile Nissan. Acțiunile Renault au înregistrat căderi importante la bursă, după apariția informațiilor legate de situația lui Ghosn.

Citeşte şi: Lider al unui cartel mexican de droguri, MORT în închisoare

Presa japoneză raportează că Carlos Ghosn și-a subevaluat veniturile cu circa 44 de milioane de dolari și a fost arestat.

Ghosn este apreciat pentru faptul a redresat Nissan, aflat la un moment dat în pragul falimentului.

Ghosn, născut în Brazilia, din părinți libanezi și francezi, și-a început cariera la Michelin în Franța, trecând la Renault. S-a alăturat companiei Nissan în 1999, după ce Renault a cumpărat un pachet de control și a devenit CEO al companiei în 2001.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.