X

După ce a fost arestat, Roger Stone compară FBI cu Gestapo-ul

Roger Stone, “prieten vechi” şi consilier de lungă durată al lui Donald Trump inculpat vineri în ancheta privind Rusia, a denunţat duminică arestarea sa, spunând că s-au folosit “metode” demne de “Gestapo”, relatează AFP, potrivit agerpres.

Intervievat de postul de televiziune ABC, bărbatul de 66 de ani, eliberat pe cauţiune, a criticat condiţiile arestării sale de o echipă de “29 de membri ai SWAT”, trupele de elită americane, “cu arme de atac, mi-au încercuit locuinţa, 17 vehicule în grădină, dintre care două vehicule blindate, un elicopter în aer”.

Citeşte şi: Israelul aprobă definitiv exportul de canabis medicinal

“Ei ar fi putut pur şi simplu să-mi sune avocaţii şi m-aş fi dus”, a adăugat el.

“A fost o demonstraţie de forţă costisitoare în încercarea de a mă prezenta drept inamicul public numărul unu (…) pentru a influenţa” potenţialii juraţi în caz de proces, a adăugat el.

Apoi, Stone a făcut o comparaţie hazardată cu poliţia politică secretă din timpul regimului nazist: “Sunt metode ca ale Gestapo”.

Roger Stone a fost inculpat vineri în ancheta desfăşurată de procurorul special Robert Mueller asupra suspiciunilor de complicitate între Moscova şi echipa de campanie a lui Donald Trump, pe care el l-a numit un “prieten vechi”.

Acest confident al magnatului imobiliar este acuzat în special că a minţit Congresul în legătură cu schimburile sale cu WikiLeaks, organizaţie care a publicat emailuri piratate defavorabile lui Hillary Clinton.

Preşedintele american a comentat printr-o postare pe Twitter condiţiile arestării prietenului său Roger Stone, operaţiune filmată încă înainte de răsăritul zorilor de CNN, spunând că “traficanţii de fiinţe umane sunt mai bine trataţi”.

Citeşte şi: Două bombardiere ruseşti au fost interceptate în apropierea coastelor nord-americane

Roger Stone a obţinut apoi eliberarea sa condiţionată contra plăţii unei cauţiuni de 250.000 de dolari.

Vineri, Roger Stone a spus că va pleda “nevinovat” la acuzaţii, pe care le califică drept “politice”.

Duminică, el a spus că dosarul inculpării sale este “subţire” şi că este “pregătit să se lupte”.

Tags: Donald TrumpFBIGestapoRobert MuellerRoger StoneSUASWATWikiLeaks
Categorii: Știrile zilei