După ce a recâştigat primăria New York-ului, de Blasio ‘ÎL ÎNŢEAPĂ’ pe Trump – VIDEO

Publicat:

Alegerile din oraşul New York “transmit un mesaj Casei Albe”, a declarat primarul Bill de Blasio, după ce a fost reales în funcţie, una din mai multe victorii obţinute în ultima perioadă de Partidul Democrat în scrutine locale din SUA, relatează dpa şi AFP, potrivit agerpres.

“Nu poţi lupta împotriva valorilor New York-ului şi să câştigi, domnule preşedinte. Dacă eşti împotriva valorilor oraşului tău natal, oraşul tău natal va opune rezistenţă”, a spus Bill de Blasio, adresându-se preşedintelui Donald Trump, născut în New York.


Primarul democrat al New York-ului, Bill de Blasio, a fost reales marţi pentru un nou mandat de patru ani. Victoria sa vine la fix un an de la alegerea lui Donald Trump la Casa Albă.

Citeşte şi: Trump transmite un mesaj clar Phenianului: ‘NU ne subestimaţi!’

Edilul, care s-a prezentat în campanie ca un apărător al locuitorilor New York-ului în faţa lui Donald Trump, a câştigat fără probleme scrutinul, cu peste 66% din voturi, depăşindu-şi la mare distanţă rivala republicană Nicole Malliotakis, care nu a acumulat decât aproximativ 28% din sufragii, după numărarea a 97% din voturi, pe fondul unei prezenţe scăzute la urne, conform presei americane.

Victoria lui Bill de Blasio, un american de origine italiană în vârstă de 56 de ani, era aşteptată: New York-ul este un fief al democraţilor, iar Nicole Malliotakis, în pofida unei campanii combative, era foarte puţin cunoscută.

“Ne vom apăra sistemul de sănătate”, a adăugat primarul, făcând aluzie la încercările lui Trump de abrogare a reformei Obamacare.

“Îi vom apăra pe imigranţi (…) Când imigranţii sunt atacaţi, noi toţi suntem atacaţi!”, a mai spus Bill de Blasio, în aplauzele susţinătorilor săi adunaţi să sărbătorească victoria la Brooklyn Museum.

Citeşte şi: SCANDAL uriaş în UK. Activităţile Prinţului Charles apar în ‘Paradise Papers’. Casa Regală reacţionează prompt

El a salutat de asemenea victoria de marţi a candidaţilor democraţi la alte două scrutine locale din SUA, văzute ca teste înaintea alegerilor naţionale de mijloc de mandat din 2018.

În Virginia, viceguvernatorul Ralph Northam a fost ales guvernator în faţa republicanului Ed Gillespie, iar în New Jersey, democratul Phil Murphy îi va urma în funcţie după opt ani extrem de nepopularului guvernator republican Chris Christie.

Bill de Blasio, originar din Brooklyn, a fost la alegerea sa în 2013 primul democrat care câştigă la New York după 20 de ani. El a devenit marţi primul democrat care este reales, după Ed Koch în anii ’80. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Darea de mită constituie o infracțiune. IGP vine cu precizări

Darea de mită constituie o infracțiune. IGP vine cu precizări Pe parcursul a șase luni ale anului curent, Inspectoratul General al Poliției (IGP) a înregistrat...

Luminița Odobescu a ajuns la Chișinău

Luminița Odobescu a ajuns la Chișinău Luminița Odobescu, ministra Afacerilor Externe a României, a ajuns astăzi la Chișinău, acolo unde va participa la Reuniunea Trilaterală...

Institutul de Cardiologie va fi renovat din bani europeni

Institutul de Cardiologie va fi renovat din bani europeni Zece instituții medicale, printre care și Institutul de Cardiologie, vor fi reabilitate termic în cadrul proiectului...

Gălăgie la Judecătorie. Susținătorii lui Tauber și Guțul organizează un nou protest

Gălăgie la Judecătorie. Susținătorii lui Tauber și Guțul organizează un nou protest Un nou protest la Judecătoria Chișinău cu sediul la Buiucani. Susținătorii deputatei Marina...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.