După ce deputata PAS a demisionat din funcție, următorii doi candidați de pe listă, au refuzat mandatul de deputat. Despre cine este vorba

Publicat:

După ce deputata PAS a demisionat din funcție, următorii doi candidați de pe listă, au refuzat mandatul de deputat. Despre cine este vorba

Doi candidați de pe lista Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) au refuzat un mandat de deputat, după ce Galina Sajin a demisionat din Parlament. Este vorba de directorul Liceului „Bogdan Petriceicu-Hașdeu” din Drochia, Iurie Melinte, și de primarul satului Dănceni, Victoria Butuc-Guranda, scrie publika.press.

Unul dintre cele 63 de mandate de deputat ale fracțiunii PAS a devenit vacant după demisia Galinei Sajin pe 15 ianuarie. Următorul candidat pe lista PAS la alegerile parlamentare din 2021 este Iurie Melinte. În cazul în care Curtea Constituțională îi valida mandatul, Melinte ar fi putut să ocupe funcția de deputat PAS vacantă.


Citește și ULTIMA ORĂ! Mesaj dur al primarului capitalei, Ion Ceban în adresa guvernării PAS

Cu toate acestea, Melinte a refuzat mandatul. El a declarat pentru Newsmaker.md că nu este politician de profesie și că vrea să se concentreze pe activitatea de director al liceului.

„Am o responsabilitate față de elevii și profesorii liceului. Am un plan de dezvoltare a instituției pe care trebuie să-l duc la îndeplinire”, a spus Melinte.

După Iurie Melinte, pe lista PAS figurează Victoria Butuc-Guranda. Cu toate acestea, și ea a refuzat mandatul de deputat. Ea a declarat pe Facebook că vrea să se concentreze pe activitatea de primar al satului Dănceni.

„Am proiecte importante de realizat în Dănceni. Am promis să mă implic în dezvoltarea satului și vreau să-mi respect promisiunile”, a scris Butuc-Guranda.

Următorul deputat PAS ar putea fi Veronica Briceag-Harbuz. Aceasta îi succede în lista formațiunii pe Melinte și Butuc-Guranda.

Amintim că deputatul PAS Galina Sajin a cererea de demisie pe 15 ianuarie 2024. Actul care confirmă acest fapt a fost publicat pe site-ul Parlamentului.

Galina Sajin a indicat ăn cerere că îşi dă demisia din motive personale. „Rog să aprobați demisia mea din funcția de deputat din motive personale”, se menţionează în cerere.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Radu Marian: Actualul guvern a construit de trei ori mai multe drumuri

Radu Marian: Actualul guvern a construit de trei ori mai multe drumuri Radu Marian, deputat PAS, a scris că actualul guvern a construit de trei...

Vasile Tarlev: Vom găsi soluții să aducem investiții în țară

Vasile Tarlev: Vom găsi soluții să aducem investiții în țară Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Vasile Tarlev, a subliniat, pe canalul său de Telegram, importanța...

Perioada electorală pentru alegerile prezidențiale începe la 1 august

Perioada electorală pentru alegerile prezidențiale începe la 1 august În cadrul ședinței de astăzi, 16 iulie, Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat Programul calendaristic pentru...

Popşoi: Am depășit perioada cea mai complicată, nu mai depindem de Gazprom

Popşoi: Am depășit perioada cea mai complicată, nu mai depindem de Gazprom „În această săptămână a fost lansată o filială a bursei de la București...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.