X

După ce ordonat incendierea unui bloc de locuinţe, primarul şi-a dat demisia

Primarul unui oraş din Japonia şi-a anunţat vineri demisia după difuzarea unei înregistrări în care este auzit cum ordonă incendierea unui imobil de locuit pentru a facilita construirea unei şosele, relatează AFP, potrivit agerpres.

“Sunteţi idioţi? Faceţi în aşa fel încât ei să plece”, i-a spus Fusaho Izumi, primarul oraşului Akashi, în apropiere de Kobe, în vestul Japoniei, unuia dintre subordonaţii săi care întâmpina dificultăţi în expulzarea locatarilor şi pe proprietarul imobilului.

Citeşte şi: Eminenţa cenuşie de la Casa Albă îi cere lui Maduro să accepte amnistia

“Mergeţi acolo şi porniţi un incendiu astăzi şi faceţi să fiţi arestaţi! Daţi-i foc! Nu glumesc! Mergeţi acolo şi distrugeţi imobilul acum!”, a adăugat el în această înregistrare din iunie 2017.

În cele din urmă, imobilul nu a fost incendiat, însă înregistrarea, difuzată în această săptămână de media locale, a ajuns imediat în atenţia instituţiilor media naţionale. Înregistrarea a fost difuzată insistent în emisiuni de televiziune.

Citeşte şi: Germania îşi înlocuieşte vechile sale avioane de luptă

Vineri, Izumi a declarat într-o conferinţă de presă televizată că actele sale “nu trebuie tolerate”.

“După apariţia tuturor acestor informaţii în presă, primăria a primit numeroase apeluri. Acest lucru îi afectează activităţile. Dacă primăria nu mai poate funcţiona în linişte, acest lucru le va produce probleme locuitorilor. Este clar că mi-au lipsit calităţi necesare unui lider”, a spus el.

Tags: AkashiFusaho IzumiimobilincendiuJaponiaKobeprimar
Categorii: Știrile zilei