După discurs, vin criticile. Democrații îl pun la colț pe Trump

Publicat:

Membrii Partidului Democrat care vor intra în cursa electorală din 2020 împotriva actualului preşedinte american, Donald Trump, s-au grăbit să atace conţinutul discursului privind Starea Uniunii, apreciindu-l ca fiind lipsit de substanţă şi fără a aduce vreo contribuţie la unitatea ţării, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Aproximativ zece membri ai Partidului Democrat şi-au lansat campanii în încercarea de a-l contracara pe Trump, şi încă o duzină ar putea intra în cursa pentru nominalizarea din partea partidului la funcţia de preşedinte al SUA. Senatorul american Cory Booker, care şi-a anunţat propria candidatură vinerea trecută, a apreciat drept găunos îndemnul la unitate al lui Trump. “Este nevoie de mai mult decât o referire la unitate în punctul maxim al unui discurs pentru a aduce ţara împreună. Preşedintele nostru a petrecut ultimii doi ani încercând să ne dezbine”, a scris acesta pe Twitter, unde a mai subliniat că ”acţiunile sunt mai importante decât vorbele”.


Citește și: Trump a încercat concilierea într-un climat politic nociv (AFP)

Stacey Abrams, care a ratat cu puţin anul trecut să devină prima femeie afro-americană guvernator al statului Georgia, a fost cea care a comunicat răspunsul oficial al Partidului Democrat la discursul lui Trump, dar mulţi dintre membrii aspiranţi la candidatura prezidenţială s-au alăturat ulterior reacţiei oficiale cu propriile critici. “Nu ne-a impulsionat să avansăm şi nu s-a ridicat la înălţimea provocărilor curente”, a declarat senatorul Amy Klobuchar pentru MSNBC. Ea a menţionat că este posibil să candideze pentru preşedinţie şi a anunţat organizarea, duminică, a unui miting în statul Minnesota, în care ar urma să îşi anunţe decizia.

Senatorul Kirsten Gillibrand, care şi-a lansat propria campanie pentru Casa Albă, a solicitat donaţii pentru campanie, după ce o înregistrare video în care dă dezaprobator din cap în direcţia lui Trump a atras atenţia pe Twitter. “Preşedintele Trump a avut la dispoziţie destui ani pentru a uni această ţară, dar a ales să o dezbine în toate modurile posibile”, a opinat Gillibrand.

Citește și: Miniștrii britanici au discutat în secret AMÂNAREA Brexit-ului

Alexandria Ocasio-Cortez, care nu candidează pentru funcţia de preşedinte, dar care s-a afirmat drept o voce liberală progresistă în cadrul Partidului Democrat după alegerea sa în Camera Reprezentanţilor în noiembrie 2018, a calificat discursul lui Trump ca fiind lipsit de substanţă politică. “Cred că preşedintele a fost nepregătit. Nu cred că şi-a făcut temele. … Nu a avut niciun plan”, a declarat Ocasio-Cortez pentru MSNBC. “Este un discurs de campanie electorală sau unul privind Starea Uniunii?”, s-a întrebat ea retoric.

Senatorul Sherrod Brown, care ia în calcul posibilitatea de a intra în campanie, a spus că Trump nu a făcut suficient pentru angajaţi. “Realitatea este că, pentru prea mulţi oameni din această ţară, munca grea nu este răsplătită aşa cum ar merita”, a afirmat Brown. “Preşedintele Trump nu înţelege asta şi a folosit Casa Albă pentru a îmbogăţi oameni asemănători lui”, a precizat el.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Parlamentari ucraineni cer scăderea vârstei de recrutare de la 25 la 20 de ani

Parlamentari ucraineni cer scăderea vârstei de recrutare de la 25 la 20 de ani Autorităţile ucrainene au anunţat vineri confiscarea unor sume de bani în...

Viitorul Terrei, trădat de o planetă aflată la 4.000 de ani lumină de sistemul nostru solar

Viitorul Terrei, trădat de o planetă aflată la 4.000 de ani lumină de sistemul nostru solar În circa cinci miliarde de ani, Soarele va intra...

Cele mai importante stațiuni de schi din Europa se confruntă cu o ‘amenințare existențială’ din cauza crizei climatice

Cele mai importante stațiuni de schi din Europa se confruntă cu o 'amenințare existențială' din cauza crizei climatice Cele mai importante stațiuni de schi din...

Începe ‘sezonul’ Premiilor Nobel. Când vor fi anunțați laureații din 2024

Începe 'sezonul' Premiilor Nobel. Când vor fi anunțați laureații din 2024 Premiile Nobel din 2024 vor fi decernate începând cu 8 octombrie, când Academia Regală...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.