X

După discurs, vin criticile. Democrații îl pun la colț pe Trump

Membrii Partidului Democrat care vor intra în cursa electorală din 2020 împotriva actualului preşedinte american, Donald Trump, s-au grăbit să atace conţinutul discursului privind Starea Uniunii, apreciindu-l ca fiind lipsit de substanţă şi fără a aduce vreo contribuţie la unitatea ţării, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Aproximativ zece membri ai Partidului Democrat şi-au lansat campanii în încercarea de a-l contracara pe Trump, şi încă o duzină ar putea intra în cursa pentru nominalizarea din partea partidului la funcţia de preşedinte al SUA. Senatorul american Cory Booker, care şi-a anunţat propria candidatură vinerea trecută, a apreciat drept găunos îndemnul la unitate al lui Trump. “Este nevoie de mai mult decât o referire la unitate în punctul maxim al unui discurs pentru a aduce ţara împreună. Preşedintele nostru a petrecut ultimii doi ani încercând să ne dezbine”, a scris acesta pe Twitter, unde a mai subliniat că ”acţiunile sunt mai importante decât vorbele”.

Citește și: Trump a încercat concilierea într-un climat politic nociv (AFP)

Stacey Abrams, care a ratat cu puţin anul trecut să devină prima femeie afro-americană guvernator al statului Georgia, a fost cea care a comunicat răspunsul oficial al Partidului Democrat la discursul lui Trump, dar mulţi dintre membrii aspiranţi la candidatura prezidenţială s-au alăturat ulterior reacţiei oficiale cu propriile critici. “Nu ne-a impulsionat să avansăm şi nu s-a ridicat la înălţimea provocărilor curente”, a declarat senatorul Amy Klobuchar pentru MSNBC. Ea a menţionat că este posibil să candideze pentru preşedinţie şi a anunţat organizarea, duminică, a unui miting în statul Minnesota, în care ar urma să îşi anunţe decizia.

Senatorul Kirsten Gillibrand, care şi-a lansat propria campanie pentru Casa Albă, a solicitat donaţii pentru campanie, după ce o înregistrare video în care dă dezaprobator din cap în direcţia lui Trump a atras atenţia pe Twitter. “Preşedintele Trump a avut la dispoziţie destui ani pentru a uni această ţară, dar a ales să o dezbine în toate modurile posibile”, a opinat Gillibrand.

Citește și: Miniștrii britanici au discutat în secret AMÂNAREA Brexit-ului

Alexandria Ocasio-Cortez, care nu candidează pentru funcţia de preşedinte, dar care s-a afirmat drept o voce liberală progresistă în cadrul Partidului Democrat după alegerea sa în Camera Reprezentanţilor în noiembrie 2018, a calificat discursul lui Trump ca fiind lipsit de substanţă politică. “Cred că preşedintele a fost nepregătit. Nu cred că şi-a făcut temele. … Nu a avut niciun plan”, a declarat Ocasio-Cortez pentru MSNBC. “Este un discurs de campanie electorală sau unul privind Starea Uniunii?”, s-a întrebat ea retoric.

Senatorul Sherrod Brown, care ia în calcul posibilitatea de a intra în campanie, a spus că Trump nu a făcut suficient pentru angajaţi. “Realitatea este că, pentru prea mulţi oameni din această ţară, munca grea nu este răsplătită aşa cum ar merita”, a afirmat Brown. “Preşedintele Trump nu înţelege asta şi a folosit Casa Albă pentru a îmbogăţi oameni asemănători lui”, a precizat el.

Tags: democratiDonald Trumpstarea uniunii
Categorii: Știrile zilei