După eşecul negocierilor cu laburiştii, guvernul May analizează paşii următori ai Brexit-ului

Publicat:

Guvernul britanic ia în considerare următorii paşi după ce discuţiile cu opoziţia laburistă vizând un compromis cu privire la acordul de Brexit au luat sfârşit, a declarat vineri un purtător de cuvânt al premierului conservator Theresa May, transmite Reuters, potrivit agerpres.

În pofida unui progres real în unele aspecte, încercările de a găsi un consens cu laburiştii au eşuat în probleme cum sunt uniunea vamală şi un al doilea referendum, a menţionat purtătorul de cuvânt.


Citeşte şi: Un F-16 american s-a prăbuşit în sudul Californiei – FOTO/VIDEO

Premierul May va depune eforturi intense pentru a-şi asigura susţinerea în parlament a proiectului de lege privind acordul de retragere din UE şi va discuta cu deputaţii conservatori şi cu cei ai DUP – formaţiunea nord-irlandeză care susţine guvernul – pentru a răspunde preocupărilor acestora, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Liderul opoziţiei laburiste, Jeremy Corbyn, a indicat mai devreme vineri într-o scrisoare adresată premierului conservator că negocierile dintre cele două părţi pentru găsirea unui compromis cu privire la Brexit nu mai pot avansa, din cauza “slăbiciunii şi instabilităţii crescânde” a guvernului.

Citeşte şi: Jurnalist mexican ASASINAT în Playa del Carmen

Corbyn afirmă în scrisoare că discuţiile dintre laburişti şi conservatori lansate în aprilie au fost “detaliate şi constructive”, dar că, deşi în unele aspecte au fost posibile compromisuri, cele două părţi “nu au reuşit să reducă importantele decalaje politice” care le despart.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.