După o pană de curent COLOSALĂ în Taiwan, un ministru şi-a anunţat demisia

Publicat:

Ministrul economiei taiwanez şi-a dat demisia marţi, fiind confruntat cu un val de critici după o pană de curent care a afectat 6,68 milioane de gospodării în insulă, relatează AFP, conform agerpres.

O eroare de operare a provocat – potrivit guvernului – oprirea a şase generatoare la principala instalaţie de gaze naturale situată în nordul insulei.


Citeşte şi: Iranul CONSTRUIEŞTE o fabrică de rachete în Siria – presa

Semafoarele nu au mai funcţionat în mai multe părţi ale insulei, care numără 23 milioane de locuitori în total, în timp ce mai multe persoane au rămas blocate în lifturi. Poliţia a trebuit să înfiinţeze un centru de apeluri de urgenţă.

Ministrul economiei, Lee Chih-kung, al cărui portofoliu cuprinde şi furnizarea de energie electrică, şi-a prezentat demisia marţi seara. Premierul Lin Chuan i-a acceptat-o, potrivit unui responsabil guvernamental.

Această pană de curent survine pe fondul criticilor aduse deja guvernului, acum câteva săptămâni, pentru că a cerut ca aerul condiţionat să fie oprit în clădirile guvernamentale timp de câteva ore în fiecare zi pentru a economisi energie electrică.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Chișinăul devine pentru câteva zile centrul financiar internațional

Chișinăul devine pentru câteva zile centrul financiar internațional În această săptămână, Chișinăul devine centrul financiar internațional. Circa 100 de reprezentanți ai băncilor centrale și ai...

A lovit o asistentă medicală cu piciorul în spate și va sta un an după gratii

A lovit o asistentă medicală cu piciorul în spate și va sta un an după gratii Un bărbat de 30 de ani din Chișinău va...

2024 ar putea fi cel mai fierbinte an din istorie

2024 ar putea fi cel mai fierbinte an din istorie Luna trecută a fost cea mai călduroasă lună iunie din istorie, a afirmat luni serviciul...

Un nou bilanț în Ucraina. Numărul morților este în creștere

Un nou bilanț în Ucraina. Numărul morților este în creștere În urma atacurilor cu zeci de rachete asupra mai multor orașe ucrainene, au murit cel...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.