X

După o pană de curent COLOSALĂ în Taiwan, un ministru şi-a anunţat demisia

Ministrul economiei taiwanez şi-a dat demisia marţi, fiind confruntat cu un val de critici după o pană de curent care a afectat 6,68 milioane de gospodării în insulă, relatează AFP, conform agerpres.

O eroare de operare a provocat – potrivit guvernului – oprirea a şase generatoare la principala instalaţie de gaze naturale situată în nordul insulei.

Citeşte şi: Iranul CONSTRUIEŞTE o fabrică de rachete în Siria – presa

Semafoarele nu au mai funcţionat în mai multe părţi ale insulei, care numără 23 milioane de locuitori în total, în timp ce mai multe persoane au rămas blocate în lifturi. Poliţia a trebuit să înfiinţeze un centru de apeluri de urgenţă.

Ministrul economiei, Lee Chih-kung, al cărui portofoliu cuprinde şi furnizarea de energie electrică, şi-a prezentat demisia marţi seara. Premierul Lin Chuan i-a acceptat-o, potrivit unui responsabil guvernamental.

Această pană de curent survine pe fondul criticilor aduse deja guvernului, acum câteva săptămâni, pentru că a cerut ca aerul condiţionat să fie oprit în clădirile guvernamentale timp de câteva ore în fiecare zi pentru a economisi energie electrică.

Tags: Lee Chih-kungLin Chuanministrul economieipana de curenttaiwan
Categorii: Știrile zilei