După patru luni de lockdown strict, oandezii revin treptat la normalitate

Publicat:

Olanda face miercuri un pas mare către revenire la normalitatea dinaintea pandemiei de COVID-19, după patru luni de lockdown strict, restricţiile urmând să fie ridicate în mai multe districte din ţară, transmite dpa, potrivit agerpres.

Cetăţenii se vor putea deplasa pe străzi şi în timpul nopţii, întrucât interdicţia de circulaţie impusă în ianuarie va fi ridicată complet.


Citeşte şi: Armata israeliană a doborât o dronă lansată din Liban

Magazinele şi terasele restaurantelor vor fi redeschise doar în anumite condiţii, iar olandezii vor putea primi acasă cel mult doi vizitatori, faţă de unul până acum.

Guvernul condus de Mark Rutte a optat pentru relaxarea restricţiilor, în pofida numărului ridicat de noi cazuri şi avertizărilor din partea experţilor epidemiologi.

Rata incidenţei pe şapte zile la 100.000 de persoane este în prezent de 220.

Citeşte şi: Facebook vs. Apple: Iată ce trebuie să știți despre războiul privind politica de confidențialitate

Totuşi, executivul olandez se aşteaptă ca numărul noilor cazuri se scadă rapid în contextul sporirii substanţiale a numărului persoanelor vaccinate împotriva COVID-19.

Până în prezent, aproximativ 5 milioane de persoane au fost vaccinate cu cel puţin prima doză în Olanda, ţară cu 17 milioane de locuitori.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

Agenția de rating Fitch a oferit Republicii Moldova ratingul de țară B+ cu perspectivă stabilă

Agenția de rating Fitch a oferit Republicii Moldova ratingul de țară B+ cu perspectivă stabilă Autoritățile Republicii Moldova sunt determinate să mențină stabilitatea macrofinanciară, iar...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.