X

După tragedia din Madeira, Portugalia decretează trei zile de doliu național – LIVE de la locul accidentului

Guvernul portughez a decretat joi trei zile de doliu naţional în memoria victimelor accidentului rutier în care şi-au pierdut viaţa cel puţin 29 de turişti germani pe insula Madeira, relatează AFP, potrivit agerpres.

Perioada de doliu decretată de joi ”exprimă durerea şi solidaritatea întregii populaţii a ţării faţă de victime şi familiile lor în urma tragicului accident de autocar produs în regiunea autonomă Madeira”, a anunţat executivul socialist la încheierea unei reuniuni a Consiliului de miniştri la Lisabona.

Citește și: Tragedie rutieră în Madeira: 29 de turiști au murit în autocar! – VIDEO

Ultimul bilanţ transmis joi de spitalul Nelio Mendonca din Funchal a indicat 29 de decese – 17 bărbaţi şi 12 femei cu vârste cuprinse între 40 şi 60 de ani.

Accidentul s-a petrecut în localitatea Santa Cruz, la ora locală 18:30 (17:30 GMT). Autocarul la bordul căruia se aflau aproximativ 50 de persoane a părăsit carosabilul şi s-a răsturnat, oprindu-se într-o casă construită în pantă. Şoferul autobuzului, care se pare că a pierdut controlul asupra vehiculului din motive ce urmează să fie investigate, precum şi ghidul care însoţea grupul de turişti, au fost răniţi, dar au scăpat cu viaţă.

Citește și: Cutremur puternic în Taiwan – VIDEO

Tags: accidentautocarFunchalMadeiraportugaliaSanta Cruzspitalul Nelio Mendoncaturisti germani
Categorii: Diaspora