După un puternic seism, mai multe replici au zguduit din nou Filipine

Publicat:

Mai multe replici seismice au lovit miercuri dimineaţă nordul Filipinelor, la câteva ore după ce un puternic cutremur a rănit cel puţin şase persoane şi a provocat pagube importante la un spital şi la mai multe biserici vechi, au anunţat autorităţile, potrivit AFP şi agerpres.

Cutremurul cu magnitudinea 6,4 a lovit marţi seară oraşul montan Dolores din provincia nordică Abra, înainte ca mai multe replici să facă pământul să se cutremure din nou, a anunţat institutul de seismologie.


Citește și : Liz Truss pleacă cu capul sus din Downing Street: ‘Urmează zile mai luminoase’ pentru britanici

“Ne-am ascuns sub o masă, iar familia mea nu a ieşit din casă decât după ce cutremurul s-a oprit”, a declarat telefonic pentru AFP Ron Sequerra, un membru al echipelor de salvare.

Şase persoane au fost rănite în oraşul Lagayan, din aceeaşi provincie, a adăugat Sequerra.

Primăria din Lagayan şi clădirea unui liceu au fost închise după apariţia unor fisuri şi resturi de sticlă, potrivit imaginilor postate pe pagina oficială de Facebook a oraşului.

La Batac, un oraş din provincia învecinată Ilocos Norte, pacienţii au petrecut cea mai mare parte a nopţii în afara unui spital public după ce tavanul s-a prăbuşit în mai multe camere şi a deteriorat echipamentul, a declarat personalul spitalului.

Stâncile rostogolite de pe un deal au blocat temporar un drum care leagă Batac de comuna vecină Banna, însă între timp terenul a fost curăţat, potrivit unor responsabili din cadrul echipelor de salvare.

Mai multe biserici vechi din Abra şi Ilocos Norte au fost, de asemenea, avariate, a precizat biroul de apărare civilă.

Guvernatorul din Ilocos Norte, Matthew Manotoc, a declarat zi liberă în şcoli, iar funcţionarii publici au fost rugaţi să nu meargă la serviciu în timp ce autorităţile verifică starea clădirilor.

Citește și : Rishi Sunak îi avertizează pe britanici: Urmează decizii dificile pentru a repara greşelile fostului premier

În iulie, un cutremur cu magnitudinea 7, tot în provincia muntoasă Abra, a provocat alunecări de teren şi crăpături în sol, ducând la moartea a 11 persoane şi la rănirea altora, potrivit unui bilanţ oficial.

Ţara este lovită în mod constant de cutremure din cauza poziţiei sale pe “Cercul de Foc”, un arc de activitate seismică intensă care înconjoară Oceanul Pacific, trecând prin Japonia şi Asia de Sud-Est. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În două localități din țară vor avea loc alegeri locale noi (CEC)

În două localități din țară vor avea loc alegeri locale noi (CEC) Pe 17 noiembrie curent, vor avea loc alegeri locale noi pentru funcția de...

Orașul Cimișlia își modernizează rețeaua de transport public cu ajutorul UE

Orașul Cimișlia își modernizează rețeaua de transport public cu ajutorul UE Orașul Cimișlia își modernizează rețeaua de transport public cu ajutorul Uniunii Europene. Cu o...

Grădina Zoologică din Chișinău are locatari noi: Trei urși au fost aduși din Ucraina

Grădina Zoologică din Chișinău are locatari noi: Trei urși au fost aduși din Ucraina Trei urși au fost aduși la sfârșitul săptămânii trecute la Grădina...

Drapelul R.Moldova, înmânat sportivilor care pleacă la JO de la Paris

Drapelul R.Moldova, înmânat sportivilor care pleacă la JO de la Paris Drapelul Republicii Moldova a fost înmânat celor 26 de sportivi din țara noastră, care...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.