După veterani, cadrele militare active tulbură scena politică din Franţa: ‘Acţionaţi pentru supravieţuirea ţării’

Publicat:

După un prim text controversat dintre ai cărui semnatari o parte sunt ameninţaţi cu sancţiuni, revista ultraconservatoare Valeurs Actuelles a publicat duminică un nou apel la “supravieţuirea” ţării, lansat de această dată de militari activi şi deschis semnăturilor, relatează luni AFP, potrivit agerpres.

Deja la ora 01.00 luni apelul primise peste 36.000 de semnături, menţionează France Presse.


Citeşte şi: Protestele violente din Ierusalim AMÂNĂ o decizie-cheie în justiţie – Black News

“Acţionaţi, doamnelor şi domnilor. De data aceasta nu este vorba de emoţii la comandă, mediatizare, prelungirea mandatelor sau dobândirea altora. Este vorba de supravieţuirea ţării noastre, a ţării voastre”, scriu autorii textului adresat preşedintelui Emmanuel Macron, miniştrilor, parlamentarilor şi liderilor armatei.

Autorii explică faptul că şi-au “început recent cariera” şi regulamentul nu le permite să se exprime “cu faţa descoperită”.

“Facem parte din ceea ce ziarele au numit ‘generaţia focului’ – bărbaţi şi femei, militari activi, din toate armele şi de toate gradele, ne iubim ţara. Şi deşi nu putem, regulamentar, să ne exprimăm cu faţa descoperită, ne este imposibil să tăcem”, afirmă autorii.

“Unii dintre noi au cunoscut focul inamic, în Afganistan, Mali, Republica centrafricană sau în alte părţi. O parte şi-au pierdut camarazi. Şi-au pus în joc viaţa pentru a distruge islamismul căruia îi faceţi concesii pe teritoriul ţării noastre”, adaugă semnatarii.

Citeşte şi: BOMBĂ într-un autobuz plin cu oameni! Cel puţin 11 persoane au murit – Black News

“Aproape toţi am trecut prin operaţiunea Sentinelle, desfăşurată după atentatele din ianuarie 2015, pentru a răspunde ameninţării teroriste împotriva teritoriului naţional. Am văzut cu ochii noştri periferiile abandonate, compromisurile cu delincvenţa (…), tentativele de exploatare a unor comunităţi religioase, pentru care Franţa nu înseamnă nimic decât un obiect de sarcasm, dispreţ şi ură”, mai spun semnatarii.

La 21 aprilie, Valeurs Actuelles a publicat un articol-şoc în care “circa 20 de generali, 100 de gradaţi şi peste 1000 de alţi militari” îl îndemnau pe preşedintele Macron să apere patriotismul şi se declarau “dispuşi să susţină politici care iau în considerare salvgardarea naţiunii”. Acel text a declanşat o intensă controversă în clasa politică, unii politicieni denunţând un apel la insurecţie, iar alţii salutând o luare de poziţie din partea militarilor.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.