X

Duterte își pune vicepreşedinta să conducă războiul anti-drog

Preşedintele filipinez Rodrigo Duterte a numit-o pe vicepreşedinta ţării, Leni Robredo, în fruntea eforturilor guvernului împotriva drogurilor ilegale, după ce ea a spus că această campanie “nu funcţionează”, relatează DPA, potrivit agerpres.

Duterte a desemnat-o pe Leni Robredo (foto) în postul de co-preşedinte al Comisiei interinstituţionale de combatere a drogurilor ilegale până la sfârşitul mandatului său, în 2022, a anunţat marţi purtătorul de cuvânt al preşedinţiei, Salvador Panelo.

Citeşte şi: Turcia a arestat-o pe sora lui Abu Bakr al-Baghdadi

“Motivaţia supremă a şefului executivului în această numire este bunăstarea poporului filipinez, cu speranţa că guvernul va avea succes în combaterea atrocităţilor cauzate de folosirea şi comercializarea de narcotice ilegale”, a adăugat Panelo.

De când Duterte a devenit preşedinte în 2016, peste 5.000 de suspecţi au fost ucişi în operaţiuni ale poliţiei împotriva drogurilor ilegale, conform statisticilor oficiale.

Citeşte şi: ATENTAT la adresa lui Evo Morales? Elicopterul său a aterizat de urgenţă!

Organizaţiile de apărare a drepturilor omului estimează însă că numărul persoanelor ucise ar putea fi de peste 12.000.

Într-un interviu apărut luna trecută, Robredo a spus că această campanie a luat ca ţintă în special persoanele sărace şi nu a reuşit să oprească traficul de droguri ilegale. 

Tags: drogurifilipineLeni RobredomanilaRodrigo DuterteSalvador Panelo
Categorii: Știrile zilei