Duterte, mesaj clar pentru un șef de poliție: ‘OMOARĂ-I PE TOȚI!’

Publicat:

Preşedintele filipinez, Rodrigo Duterte, i-a spus unui ofiţer nou numit la conducerea poliţiei din oraşul Bacolod, din centrul ţării, “grav afectat” de flagelul drogurilor, că este liber “să-i omoare pe toţi”, informează EFE, potrivit agerpres.

“Eşti liber să-i omori pe toţi”, i-a transmis joi seara Duterte, la un eveniment oficial, locotenent-colonelului de poliţie Jovie Espenido, care tocmai a preluat funcţia de director adjunct al poliţiei municipale din Bacolod, capitala provinciei Negros Occidental.


Citește și: CEDO respinge o cerere de suspendare a exhumării lui Franco

Potrivit EFE, Espenido este un poliţist cunoscut şi controversat în Filipine, care a condus operaţiuni antistupefiante în provinciile Leyte şi Misamis Occidental în plin vârf al războiului contra drogurilor, campanie care, în peste trei ani, s-a soldat cu circa 30.000 de morţi, după estimările grupurilor de apărare a drepturilor omului.

Unele dintre aceste operaţiuni au stârnit controverse deoarece s-au încheiat cu moartea unor politicieni locali presupus implicaţi în traficul de droguri.

“Bacolod stă foarte rău acum şi l-am desemnat acolo pe Espenido, un temut ofiţer de poliţie. I-am spus ‘du-te acolo şi eşti liber să-i omori pe toţi. Începe să omori acolo. Vom merge la închisoare împreună’ “, a explicat liderul filipinez, care nu este la prima încurajare adresată poliţiei de a-i ucide pe suspecţii care au legături cu drogurile.

În ianuarie, Duterte i-a demis pe şeful poliţiei din Bacolod şi alţi patru agenţi pentru presupusă implicare în traficul ilegal de droguri.

Citește și: Japonia trimite forţe militare în Strâmtoarea Ormuz

Luni, şeful Poliţiei Naţionale, Oscar Albayalde, şi-a prezentat demisia, cu o lună înainte de pensionare, după ce a fost acuzat de mai mulţi colegi că a protejat “poliţiştii ninja”, 13 agenţi care au colaborat cu narcotraficanţi în Pampanga în 2013, când el conducea poliţia din acea provincie.

“Pot fi mult mai rău ca voi”, i-a avertizat Duterte joi seara pe “poliţiştii ninja”.

Liderul de la Manila a declarat, totuşi, că el crede în nevinovăţia lui Albayalde, care în ultimele săptămâni a făcut obiectul unei anchete a Senatului în acest caz fără a se prezenta dovezi evidente care să-l implice.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cum încearcă Rusia să respingă incursiunea ucraineană din Kursk

Cum încearcă Rusia să respingă incursiunea ucraineană din Kursk Luptele au făcut ravagii vineri în regiunea rusă Kursk, unde forțele ucrainene au lansat o ofensivă...

Mesajul premierului R. Moldova, Dorin Recean pentru vicecampiona olimpică Anastasia Nichita: „Moldova are sportivi excepționali, cu un spirit de luptă neclintit și o determinare...

Mesajul premierului R. Moldova, Dorin Recean pentru vicecampiona olimpică Anastasia Nichita: „Moldova are sportivi excepționali, cu un spirit de luptă neclintit și o determinare...

Maia Sandu s-a întâlnit cu ambasadorul Cehiei la Chișinău care își încheie mandatul în R. Moldova

Maia Sandu s-a întâlnit cu ambasadorul Cehiei la Chișinău care își încheie mandatul în R. Moldova Președinta Maia Sandu a avut, ieri, o întrevedere cu...

Un dublu medaliat cu aur la Jocurile Olimpice de la Paris, implicat într-un scandal uriaș cu mama sa

Un dublu medaliat cu aur la Jocurile Olimpice de la Paris, implicat într-un scandal uriaș cu mama sa Un dublu medaliat cu aur la Jocurile...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.