E-mail-urile parlamentare din Finlanda au fost piratate de hackeri

Publicat:

Parlamentul finlandez a anunţat luni că poliţia investighează piratarea unui număr de conturi de e-mail legate de deputaţi şi de angajaţi ai instituţiei, relatează dpa, potrivit agerpres.

Atacul a avut loc în lunile recente şi a fost descoperit de sistemele de supraveghere tehnică ale parlamentului. Biroul naţional de investigaţii a lansat o anchetă asupra incidentului, cu sprijin din partea parlamentului. Nu se ştie cine este responsabil pentru piratarea acestor conturi, notează dpa.


Citeşte şi: Un pescador rusesc s-a scufundat în Marea Barenţ! 17 marinari au fost înghiţiţi de valuri

Preşedinta parlamentului, Anu Vehvilainen, a declarat că atacul reprezintă “o ameninţare serioasă împotriva democraţiei noastre şi a societăţii finlandeze”.

“Pentru a ne întări securitatea cibernetică, avem nevoie de propriile noastre măsuri naţionale, precum şi de o cooperare activă atât în interiorul UE, cât şi la nivel internaţional”, a adăugat ea.

Parlamentul finlandez nu a oferit informaţii suplimentare din cauza faptului că ancheta este în desfăşurare.

“Nu este ceva accidental”, a spus detectivul superintendent Tero Muurman din cadrul Biroului naţional de investigaţii, adăugând că întrucât investigaţia este în desfăşurare nu este posibil să se ştie câţi oameni au fost afectaţi. Cazul a fost unul “excepţional”, a adăugat el.

Citeşte şi: CUTREMUR puternic în Croaţia

Biroul naţional de investigaţii cooperează şi cu alte autorităţi din Finlanda, inclusiv poliţia, şi parteneri internaţionali.

Parlamentul Norvegiei a anunţat şi el un atac informatic similar mai devreme în acest an, pe care poliţia norvegiană l-a pus pe seama unor hackeri cu legături cu serviciul de informaţii militare rus.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.