Ea este Învățătorul anului 2023 în R.Moldova

Publicat:

Ea este Învățătorul anului 2023 în R.Moldova

Ministerul Educației și Cercetării a desemnat câștigătorii concursului republican „Pedagogul Anului”. La categoria „Învățătorul Anului”, locul întâi a fost obținut de Valentina Iazinschi. Învățătoarea are o experiență de 10 ani în domeniul pedagogiei. După studii, s-a reîntors acasă, în raionul Soroca, pentru a activa în calitate de învățătoare la Liceul Teoretic „Petru Rareș”.

„Principala motivație pentru mine este faptul că în fiecare zi văd cât de curioși sunt elevii, interesul lor pentru lecțiile predate. Văd că vin la școală cu plăcere. Simt căldura lor sufletească”, a menționat într-un interviu pentru emisiunea „Zi de Zi”, învățătoarea Valentina Iazinschi, transmite radiomoldova.md. 


Citeşte şi: Există mai multe forme ale propagandei ruse în Republica Moldova – Stiripesurse.md

Aceasta spune că în cadrul concursului, participanții au avut de trecut mai multe etape, iar cea mai complicată, dar și interesantă probă pentru ea a fost etapa republicană, când a trebuit să predea o lecție unor elevi pe care nu-i cunoaște, la o școală din Chișinău.

Ea este Învățătorul anului 2023 în R.Moldova

„Îmi făceam griji, cum mă vor accepta elevii, cum vor primi informația de la mine. Dar, a fost totul bine. Am rămas cu toții încântați de rezultat”, spune învățătoarea.

Îi place mult ceea ce face și nu se vede activând într-un alt domeniu. „În prezent am clasa a III-a și sunt 26 de elevi în clasă. Încerc de fiecare dată să schimb maniera de predare, să folosesc diferite metode, jocuri didactice pentru a-i face mereu curioși pe elevi”.

În acest an, la etapa republicană a concursului au participat 55 de cadre didactice din întreaga țară, la trei categorii: „Pedagogul Anului”, „Învățătorul Anului”, „Educatorul Anului”. Concursul „Pedagogul anului” este organizat, începând cu anul 2006.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O companie oferă ‘inspectori’ de loialitate. Aceștia îi verifică pe cei care își înșală partenerul

O companie oferă 'inspectori' de loialitate. Aceștia îi verifică pe cei care își înșală partenerul O companie americană oferă „inspectori” de loialitate care îi verifică...

Uraganul Helene și teoria conspirației. Unii americani cred că furtuna a fost provocată de oameni

Uraganul Helene și teoria conspirației. Unii americani cred că furtuna a fost provocată de oameni Mai multe teorii ale conspirației legate de uraganul Helene au...

Cele mai cool 38 de cartiere din lume

Cele mai cool 38 de cartiere din lume Time Out a anunțat care sunt zonele la modă care trebuie vizitate, un cartier din Marsilia fiind...

Vești bune pentru șoferi: Dispare amenda automată pentru lipsa rovinietei

Vești bune pentru șoferi: Dispare amenda automată pentru lipsa rovinietei Vești bune pentru șoferi. Amenda automată pentru lipsa rovinietei pe drumurile naționale ar putea dispărea....

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.