Ebrahim Raisi promite că va îmbunătăţi situaţia economică şi sanitară din Iran

Publicat:

Preşedintele iranian Ebrahim Raisi a promis joi că va intensifica lupta împotriva pandemiei de COVID-19 şi că va îmbunătăţi situaţia economică, într-un discurs televizat cu ocazia primei reuniuni a guvernului său, denunţând condiţii nedemne de Iran, relatează AFP, potrivit agerpres.

“Situaţia actuală a ţării nu este demnă de marea naţiune iraniană. Este absolut necesar ca ea să se schimbe”, a declarat Raisi, precizând că “ţara este mult în urmă” în unele sectoare.


Citeşte şi: Cel mai modern tanc rusesc, ABANDONAT pe un teren viran din Volgograd – Black News

Preşedintele ultraconservator a făcut aceste declaraţii la o zi după votul de încredere din Parlament, care i-a aprobat 18 din cei 19 miniştri.

El a dat asigurări că prioritatea guvernului este de a lupta împotriva răspândirii pandemiei de COVID-19 şi împotriva inflaţiei, pentru “a îmbunătăţi mijloacele de subzistenţă ale populaţiei”.

Raisi a fost ales la 18 iunie în cadrul unui scrutin marcat de un absenteism record şi de un număr scăzut de candidaţi, într-un context economic şi sanitar dificil.

Iranul este asfixiat financiar de sancţiunile americane reintroduse după retragerea unilaterală în 2018 a Washingtonului din acordul internaţional privind dosarul nuclear iranian încheiat cu trei ani în urmă la Viena.

Criza economică severă a fost amplificată de pandemia de coronavirus, iar în prezent Iranul, ţara cel mai puternic afectată de pandemie din Orientul Apropiat şi Mijlociu, încearcă să facă faţă unui al cincilea val de contaminări.

Conform datelor oficiale, mai puţin de 6,5 milioane de persoane din cele 83 de milioane de locuitori au primit două doze de vaccin împotriva COVID-19.

Citeşte şi: ‘Ameninţare importantă de atac terorist’ în Afganistan! UK recomandă evitarea oricărei călătorii – Black News

Preşedintele iranian a promis că va creşte importurile de vaccinuri şi că va accelera în paralel producţia locală de seruri, pe care o consideră “necesară, dar insuficientă”.

Iranul este izolat de sistemul financiar internaţional prin sancţiunile SUA, despre care Teheranul spune că îi împiedică eforturile de a importa vaccinuri.

Autorităţile au aprobat astfel utilizarea de urgenţă a două vaccinuri de producţie locală, în special COViran Barekat, disponibil în cantitate restrânsă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

EU reporter: Deciziile luate la Energocom, pun Moldova pe margine de prăpastie

EU reporter: Deciziile luate la Energocom, pun Moldova pe margine de prăpastie Cu toate că autoritățile de la Chișinău au declarat încă de anul trecut că...

Persecutarea ‘plebei’

Persecutarea 'plebei' „Plebeii” sunt aceia care sunt escortați în pripă în fața instanței în contextul accelerării sistemului nostru judiciar, notează publicația britanică The Spectator. Nu cu multă...

Aportul ONU la activitatea Hamasului (editorial WSJ)

Aportul ONU la activitatea Hamasului UNRWA a recunoscut în sfârșit că angajații ei au participat la pogromul din 7 octombrie. ONU recunoaște în sfârșit, într-un mod...

Anatol Țăranu: Votul alegătorilor din R. Moldova poate influența serios rezultatele ambelor scrutine din România

Anatol Țăranu: Votul alegătorilor din R. Moldova poate influența serios rezultatele ambelor scrutine din România La alegerile parlamentare și prezidențiale din acest an din România,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.