ECDC: Sistemul de sănătate al UE riscă să fie debordat de epidemia de Covid-19

Publicat:

Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC) a avertizat joi că există un risc “ridicat” ca sistemele de sănătate din UE şi din Marea Britanie să fie debordate de epidemia de Covid-19, relatează AFP, potrivit agerpres.

“Riscul ca capacitatea sistemelor de sănătate să fie depăşită în UE/SEE (Spaţiul Economic European – Islanda, Lichtenstein şi Norvegia) şi în Regatul Unit în următoarele săptămâni este considerat ca ridicat”, a menţionat într-un comunicat ECDC, o agenţie a UE cu sediul în Suedia.


Citește și : Putin şi Erdogan salută o reducere a tensiunilor în provincia siriană Idlib

Agenţia a făcut apel la statele membre să aplice o serie de măsuri pentru a pune capăt răspândirii virusului, în special plasarea în carantină a purtătorilor confirmaţi sau suspectaţi că prezintă simptome şi interzicerea reuniunilor publice.

De asemenea, ea recomandă instituirea unei distanţe minime de respectat la locul de muncă şi anularea deplasărilor şi a reuniunilor neesenţiale, precum şi luarea de măsuri în şcoli, inclusiv eventuale închideri.

De asemenea, agenţia a recomandat realizarea unui “cordon sanitar în jurul zonelor rezidenţiale care prezentau niveluri ridicate de transmisie”.

Citește și : Recepţia anuală organizată la Casa Albă de St.Patrick a fost ANULATĂ

În paralel, comisarul european pentru sănătate, Stella Kyriakides, a scris pe Twitter că măsurile vizând limitarea propagării virusului sunt “mai mult ca niciodată necesare în întreaga UE”.

“Numeroase state au luat deja măsuri de mare anvergură, care au efect asupra vieţii cotidiene a cetăţenilor noştri şi asupra economiei”, a adăugat Stella Kyriakides.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.