Echipa masculină de baschet a Rusiei, exclusă de la turneele de calificare la Olimpiadă de Vară de la Paris 2024

Publicat:

Echipa masculină de baschet a Rusiei a fost exclusă de la turneele de calificare la Olimpiadă de Vară de la Paris 2024 , informează mediafax.

Echipa națională a Rusiei nu va putea participa la turneele de calificare pre-olimpică din acest an, a anunțat Comitetul Executiv al FIBA.


Citește și : Kim Jong Un ordonă lansarea primului satelit nord-coreean de spionaj

Rusia, care a ocupat locul 12 la Cupa Mondială masculină FIBA din 2019, s-a calificat ultima dată la Jocurile Olimpice din 2012, câștigând medalia de bronz.

„În urma recomandărilor CIO privind participarea sportivilor cu pașaport din Rusia și Belarus la competițiile internaționale publicate pe 28 martie, Comitetul Executiv al FIBA a decis să nu permită înregistrarea echipei naționale a bărbaților ruși”, se arată într-un comunicat al FIBA.

La turneele de pre-calificare, care au fost introduse în acest an, vor participa 40 de țări. Este vorba despre 28 de echipe care au participat la cea de-a doua rundă a preliminariilor FIBA 2023, plus cele mai bine clasate 12 echipe care nu au participat în runda a doua.

Bulgaria va înlocui Rusia fiind următoarea echipă europeană în topul mondial.

Citește și : Imperiul post-imperial

Competiția va avea loc între 12 și 20 august. Cele mai bune cinci echipe vor obține locuri la turneele FIBA de calificare olimpică.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.