X

Echipa Moldovei la JO din Paris, mai mare

Echipa Moldovei la JO din Paris, mai mare

Înotătorii Tatiana Salcutan și Pavel Alovatki vor reprezenta Republica Moldova la Jocurile Olimpice de la Paris. Calificarea s-a produs în cadrul Campionatului European la înot, care s-a încheiat ieri la Belgrad, Serbia, transmite IPN.

Tatiana s-a plasat pe locul 10 în semifinala la distanța de 200 m spate, iar Pavel a demonstrat cel mai bun rezultat din cadrul competiției la distanța de 400 m liber și a fost printre cei mai buni 16 înotători, ocupând locul 14.

Alexandru Goreacev, președintele Federației Independente de Sporturi Nautice din Republica Moldova, precizează că întrecerile s-au desfășurat în bazin deschis în condiții de 40 de grade căldură, provocându-le sportivilor dificultăți de adaptare și influențând rezultatele. Mai mult, unii și-au anunțat retragerea de la distanțele declarate. Cu toate acestea, sportivii noștri au participat la 5 semifinale, clasându-se printre cei mai buni 16 sportivi din Europa.

În cadrul Campionatului, înotătorul Denis Șveț a stabilit un nou record al Republicii Moldova la distanța 50 bras cu rezultatul de 2.12.73.

Până în prezent echipa Republicii Moldova la cea de-a 33-a ediție a Jocurilor Olimpice de Vară de la Paris în perioada 26 iulie – 11 august 2024 urma să fie compusă din 14 sportivi.

Tags: Echipa Moldovei la JO din Parismai mare
Sport