X

Echipa națională de tineret a remizat cu Suedia

Echipa națională de tineret a remizat cu Suedia

Echipa națională de tineret a Republicii Moldova a obținut un rezultat pozitiv în compania unui adversar redutabil. Într-un meci jucat la Nisporeni, tinerii “tricolori” au remizat, scor alb 0:0, în compania Suediei, într-un meci din preliminariile Campionatului European din 2025.

Deși au avut o posesie de 70% în prima repriză, suedezii au expediat un singur șut pe spațiul porții apărate de Silviu Șmalenea. Scandinavii puteau deschide scorul în minutul 49, însă atacantul Jusef Erabi a trimis pe lângă poartă din câțiva metri, potrivit moldova1.md.

Citește și: Vladimir Zelenski: Ucraina are ”nevoie de o nouă energie” după doi ani şi jumătate de război cu Rusia

În minutul 52, tinerii “tricolori” au rămas în inferioritate numerică. Ilie Botnari a văzut al doilea cartonaș galben și a fost eliminat. Discipolii lui Daniel Bäckström au încercat să împingă jocul spre poarta echipei noastre, însă au încercat și execuții din afara careului. În minutul 69, Hugo Bolin a încercat vinclul, însă a ratat ținta.

Arbitrul kazah Sayat Karabayev a acordat 5 minute adiționale, iar echipa Suediei a forțat marcarea golului victoriei. Discipolii lui Ștefan Stoica au rezistat, iar meciul s-a încheiat la egalitate, scor 0:0.

Acesta a fost al 9-alea meci disputat de echipa națională de tineret în preliminariile EURO 2025 și cu 7 puncte acumulate, aceasta se află pe locul 5 în clasamentul grupei C. Ultimul meci din cadrul preliminariilor Campionatului European din 2025, tinerii “tricolori” îl vor juca pe 11 octombrie, cu Macedonia de Nord, la Skopje.

Citește și: Crește nemulțumirea rușilor. Putin nu a mai fost așa de puțin popular de la mobilizarea parțială din 2022

Tags: NisporeniSuediaTricolori
Sport