Echipajele celor două petroliere greceşti reţinute de Iran în apele Golfului sunt în stare bună de sănătate

Publicat:

Echipajele a două petroliere greceşti reţinute de Iran în apele Golfului nu sunt în detenţie şi sunt în stare bună de sănătate, au indicat sâmbătă autorităţile iraniene, scrie AFP, potrivit agerpres.  

Vineri, Gardienii Revoluţiei, armata ideologică a Republicii Islamice Iran, au anunţat că au sechestrat aceste două nave, după ce Teheranul a protestat faţă de confiscarea la mijlocul lunii aprilie de către Grecia la cererea Statelor Unite a unei nave transportând petrol iranian.


Citește și : Embargoul armelor impus în 2011 Libiei de către ONU ‘este în continuare ineficient’ (raport)

“Toţi membrii (echipajului) sunt în stare bună de sănătate şi au rămas la bordul navelor. Sunt trataţi conform dreptului internaţional şi (autorităţile portuare) le asigură tot ce au nevoie”, au afirmat autorităţile portuare şi maritime într-un comunicat difuzat de agenţia oficială Irna.

După această sechestrare, Ministerul grec de Externe a denunţat acte “asimilabile pirateriei”. El a precizat că nouă greci se aflau în echipajele celor două nave, dar a refuzat să dea numărul total al marinarilor la bord.

“Legăturile noastre (cu Grecia) nu trebuie să fie afectate de calcule greşite (…), inclusiv banditismul la comanda unei terţe părţi”, a scris pe Twitter purtătorul de cuvânt diplomaţiei de la Teheran, Said Khatibzadeh.

n virtutea sancţiunilor europene legate de războiul din Ucraina, la 19 aprilie autorităţile elene au sechestrat, în largul insulei Evia, petrolierul rus Pegas, redenumit Lana câteva zile mai târziu. Potrivit informaţiilor de atunci, nava transporta 115.000 tone de petrol iranian.

Miercuri, o purtătoare de cuvânt a poliţiei portuare greceşti a indicat că petrolul urmează să fie “transferat în Statele Unite (…) în urma unei cereri din partea justiţiei americane”.

Citește și : Cel puţin 31 de persoane şi-au pierdut viaţa într-o busculadă produsă în sudul Nigeriei în timpul distribuirii de alimente

Teheranul a acuzat Washingtonul de “încălcarea clară a dreptului maritim şi a convenţiilor internaţionale” şi a cerut “ridicarea imediată a sechestrării navei navei şi a încărcăturii acesteia”.

Statele Unite impun Iranului sancţiuni economice care îi lovesc în special exporturile de petrol, reaminteşte AFP.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Andrei Uncuța: Spitalul Republican colaborează cu spitalele mari din România pentru a asigura schimb de experiență

Andrei Uncuța: Spitalul Republican colaborează cu spitalele mari din România pentru a asigura schimb de experiență Spitalul Clinic Republican ,,Timofei Moșneaga” colaborează cu spitalele mari din...

Schimbările climatice prelungesc durata zilelor, potrivit unui studiu

Schimbările climatice prelungesc durata zilelor, potrivit unui studiu Schimbările climatice, care provoacă topirea gheţarilor de la poli, încetinesc foarte uşor rotaţia Terrei, ceea ce creşte...

Ce-i de făcut, America? (editorial)

Ce-i de făcut, America? Cu toții am fost afectați de politica toxică - indiferent de ce convingeri avem. Din fericire presa ne spune că Donald Trump...

OMS, în contextul epidemiilor de rujeolă: Vaccinarea copiilor la nivel mondial stagnează

OMS, în contextul epidemiilor de rujeolă: Vaccinarea copiilor la nivel mondial stagnează Ratele de vaccinare a copiilor din întreaga lume stagnează şi nu au revenit...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.