X

Echipajul portavionului francez Charles-de-Gaulle, vaccinat în întregime înainte de plecarea în misiune

Echipajul portavionului francez Charles-de-Gaulle, contaminat în mare parte cu COVID-19 anul trecut, va fi vaccinat înainte de a pleca în misiune în Oceanul Indian în februarie, a anunţat vineri ministrul apărării, Florence Parly, relatează AFP, potrivit agerpres

Aproape două treimi din membrii echipajului portavionului, stindard al descurajării nucleare franceze, au fost contaminaţi la bord în 2020.

Citește și : NATO a inaugurat o nouă Capabilitate de Răspuns la Incidente Cibernetice în R.Moldova

“Marinarii care se vor îmbarca la jumătatea lui februarie pentru o misiune operaţională vor fi vaccinaţi. Toată lumea înţelege, în mod evident, raţiunile”, a spus ministrul într-un interviu pentru ziarul online Var Matin.

“Pentru ca marinarii şi piloţii de vânătoare să poată îndeplini în deplină siguranţă această misiune lungă şi importantă, în timpul căreia capacităţile de evacuare sanitară vor fi limitate, este necesar ca ei să fie vaccinaţi”, a adăugat ea, precizând că vaccinarea a început joi, în acord cu Ministerul Sănătăţii.

De anul trecut, portavionul a fost în întregime curăţat şi decontaminat.

Grupul aeronaval urmează să plece în misiune în Mediterana de Est şi în Oceanul Indian, în cadrul operaţiunii Chammal în Irak şi Siria, unde Franţa pledează pentru necesitatea continuării luptei împotriva grupării jihadiste Statul Islamic.

Citește și : Jens Stoltenberg salută propunerea lui Biden de prelungire a Tratatului New START

Misiunea are loc şi pe fondul tensiunilor cu Turcia, în special din cauza dezacordurilor privind Siria, Libia, conflictul între Azerbaidjan şi Armenia din Nagorno-Karabah, dar şi din Mediterana, din cauza zonelor maritime disputate.

Tags: Charles de Gaullecovid-19Florence ParlyOceanul Indian
Categorii: Diaspora