Echipamentele medicale procurate de OMS vor ajunge în 56 de spitale din R. Moldova

Publicat:

Echipamentele medicale procurate de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) vor ajunge în 56 de instituții medico-sanitare publice spitalicești din R. Moldova, potrivit Știri.md.

Una dintre instituțiile beneficiare care a primit astăzi o parte din acest ajutor este Spitalul Raional Ștefan Vodă, transmite Știri.md cu referire la IPN.


Citește și : Chişinăul condamnă atacurile ruseşti de-a lungul Dunării

Spitalul Raional Ștefan Vodă a recepționat două aparate de monitorizare a funcțiilor vitale, ventilator pentru respirație asistată, aparat de anestezie, masă pentru operații și lampă mobilă. Victor Pelin, director interimar al Spitalului Raional Ștefan Vodă, a menționat că noile tehnologii sunt indispensabile pentru monitorizarea eficientă a stării pacienților, sporirea calității asistenței medicale acordate bolnavilor cu urgență medicală. Cu ajutorul acestor echipamente, medicii pot să aprecieze o serie de parametrii vitali și în baza lor să stabilească conduita terapeutică adecvată care va crește șansele de salvare a pacienților aflați în stare gravă.

Vor primi dispozitive inclusiv alte 33 de spitale raionale, 13 instituții republicane și nouă municipale. Din lotul dat fac parte și consumabile pentru adulți și copii – 44.000 de măști de oxigen, 22.000 de canule nazale.

Ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, a afirmat că instituțiile din țară vor beneficia de 100 de aparate de monitorizare a funcțiilor vitale, 30 de mese pentru operații, 10 ventilatoare de respirație asistată 10 lămpi mobile și 15 aparate de anestezie. Donațiile sunt transmise în baza unor evaluări astfel ca să vină acele echipamente de care au nevoie spitalele.

Valeriu Sava, coordonator al programului Sănătate la Biroul de Cooperare al Elveției, a declarat că evenimentul de donație reprezintă o semnificație foarte importantă, fiindcă demonstrează solidaritatea dintre partenerii internaționali, partenerii de dezvoltare împreună cu autoritățile din țară, împreună cu cei care sunt zi de zi la datorie. Elveția este mândră că face parte din această echipă care contribuie la fortificarea și prosperarea sistemului de sănătate și Republicii Moldova în general. Guvernul Elveției, Biroul de Cooperare al Elveției vor continua să sprijine sistemul de sănătate și sunt porniți de a lansa noi procurări numai pentru ca aceste investiții să dea roada sub forma de servicii mai calitative și accesibile.

Citeşte şi: Ion Ceban anunță un ajutor pentru ucraineni

Miljana Grbic, reprezentanta OMS în Republica Moldova, a comunicat că echipamentul medical care a fost donat pentru necesitățile pacienților din Moldova, precum și refugiaților se va solda cu rezultate mai bune în urma intervențiilor chirurgicale, precum și va avea un efect pozitiv per ansamblu.

Echipamentele au fost achiziționate cu suportul financiar al Guvernului Statelor Unite ale Americii, Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare, Guvernului Republicii Federale Germania. Valoarea totală a dispozitivelor și consumabilelor constituie 978.285 de dolari.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cu varza murată în jurul lumii, rețete și obiceiuri de la noi și de departe

Cu varza murată în jurul lumii, rețete și obiceiuri de la noi și de departe Varza murată este un preparat tradițional care nu lipsește din...

Ambalajele alimentare pot conține substanțe chimice asociate cancerului de sân – studiu

Ambalajele alimentare pot conține substanțe chimice asociate cancerului de sân - studiu Un nou studiu realizat de Food Packaging Forum Foundation din Elveția a identificat...

OMS a aprobat prima testare pentru diagnosticarea „Variolei Maimuței”

OMS a aprobat prima testare pentru diagnosticarea „Variolei Maimuței” Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și-a dat acordul pentru testarea-diagnostic in vitro (DIV) pentru mpox, sau...

Topul celor mai ‘rele’ alimente pentru sistemul digestiv

Topul celor mai 'rele' alimente pentru sistemul digestiv Sănătatea digestivă influențează, în mod direct, capacitatea organismului de a utiliza eficient nutrienții din alimente, contribuind la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.