X

Ecologiştii au paralizat traficul aerian pe aeroportul din Frankfurt

Ecologiştii au paralizat traficul aerian pe aeroportul din Frankfurt

Traficul aerian a fost suspendat, joi dimineaţa, pe aeroportul din Frankfurt, cel mai mare din Germania, după ce militanţii ecologişti au organizat un protest în apropiere de pistă, ceea ce a declanşat intervenţia poliţiei, informează AFP şi Reuters, potrivit stiripesurse.ro.

“Facem totul pentru a-i evacua pe activiştii ecologişti de pe pistă”, a declarat pentru AFP o sursă din cadrul poliţiei. Toate decolările şi aterizările sunt suspendate”, informează aeroportul din Frankfurt într-un mesaj postat pe pagina sa de Internet.

Citeşte şi: Un elicopter militar s-a prăbuşit în regiunea Kaluga

“Pasagerii sunt rugaţi să nu se deplaseze la aeroport pentru moment”, a mai anunţat aeroportul Frankfurt într-un mesaj postat pe reţeaua X, în care pasagerii sunt sfătuiţi de asemenea să verifice care este starea zborului lor şi să ia în calcul o perioadă de timp suplimentară în planurile lor.

Ecologiştii au paralizat traficul aerian pe aeroportul din Frankfurt

La rândul lor, militanţii ecologişti de la organizaţia Last Generation au informat într-un comunicat de presă că şase protestari au tăiat gardul care înconjoară aeroportul şi au ajuns în diferite puncte din apropierea pistelor cu postere pe care era afişat mesajul “Petrolul ucide”.

Organizaţia ecologistă, care vrea ca Guvernul german să adere la un acord global privind renunţarea la petrol, gaze şi cărbune până în 2030, a menţionat mai multe ţări din Europa şi America de Nord unde sunt avute în vedere mai multe proteste similare, în cadrul unei campanii care a început miercuri.

Mai multe organizaţii ecologiste au derulat miercuri dimineaţa acţiuni de protest la mai multe aeroporturi din Europa, în special la aeroportul londonez Heathrow, cel mai mare din Europa, şi la aeroportul Koln din Germania.

Tags: ecologistiFrankfurtgermaniaLast Generation
Externe