X

Ecologiştii solicită Tanzaniei să interzică vânătoarea sportivă de elefanţi

Ecologiştii solicită Tanzaniei să interzică vânătoarea sportivă de elefanţi

Ecologiştii au solicitat Tanzaniei să pună capăt vânătorii de elefanţi pentru trofee într-o vastă rezervaţie care se întinde până la graniţa cu Kenya, informează Reuters.

Circa 2.000 de elefanţi, inclusiv cei cu ”super-colţi”, denumiţi aşa datorită fildeşilor de mari dimensiuni, trăiesc în rezervaţia cunoscută sub denumirea Amboseli National Park, în partea din Kenya, şi Enduimet Wildlife Management Area, în partea din Tanzania, potrivit stiripesurse.

Citește și: VIDEO Momentul când șeful regiunii Kursk i-a spus lui Putin că Rusia a pierdut controlul asupra a 28 de așezări din regiune, iar președintele Rusiei l-a întrerupt

Spre deosebire de Kenya, unde vânătoarea pentru trofee este ilegală, Tanzania permite vânătoarea sportivă a elefanţilor pentru colţii lor valoroşi şi emite permise pentru această activitate. Această stare de fapt a dus la situaţii când vânătorii au ucis elefanţi din Kenya dincolo de graniţă.

”Pierderea acestor elefanţi nu este doar o lovitură pentru populaţiile de elefanţi, ci şi pentru efortul nostru colectiv din domeniul conservării”, a spus Cynthia Moss, fondatoarea Amboseli Trust for Elephants.

Petiţia, semnată de peste 50 de organizaţii pentru conservarea vieţii sălbatice în Africa, este de asemenea susţinută de 500.000 de semnături.

Doar 10 elefanţi cu ”super-colţi”, ai căror fildeşi cântăresc circa 45 de kilograme fiecare, au rămas în ecosistemul din Amboseli, unde se găseşte cea mai mare densitate de astfel de exemplare, potrivit ecologiştilor.

”Din cauza vânătorii, elefanţii cu ‘super-colţi’ ar putea dispărea în următorii trei ani”, potrivit acestei petiţii.

Citește și: Alertă de călătorie în Grecia. Recomandările MAE

În 1995, aceste două state vecine din estul Africii au convenit ca Tanzania să nu mai emită permise de vânătoare pe partea sa din rezervaţie după ce vânătorii au ucis elefanţi din Kenya pe partea tanzaniană.

Cu toate acestea, în 2022, Tanzania a început să emită din nou permise, potrivit petiţiei.

Tags: elefanţifildesKenya
Diverse