X

Economia americană duduie. Numărul de noi locuri de muncă înfiinţate în iunie, peste aşteptări

Economia americană a creat un număr peste aşteptări de noi locuri de muncă în iunie, însă rata şomajului a urcat la 3,7%, în timp ce creşterea salariilor a fost sub estimări, ceea ce ar putea încuraja Rezerva Federală a SUA să reducă ratele dobânzilor, transmit Reuters şi AP, potrivit agerpres.

Potrivit datelor publicate vineri de Departamentul american al Muncii, prima economie a lumii a creat luna trecută 224.000 de noi locuri de muncă, mult peste cifra de 160.000 noi de locuri de muncă preconizată de analişti, în timp ce rata şomajului a urcat uşor, de la 3,6% la 3,7%.

Citește și : Macron, gest de reconciliere cu jurnaliștii: nu va desfiinţa sala presei din Palatul Elysee

Economia americană trebuie să creeze aproximativ 100.000 de noi locuri de muncă în fiecare lună pentru a ţine pasul cu creşterea populaţiei aptă de muncă. De asemenea, Departamentul american al Muncii a revizuit în jos cifrele pentru aprilie şi mai, când au fost create cu 11.000 de locuri de muncă mai puţin decât numărul anunţat iniţial.

Salariul mediu orar a crescut cu 3,1% în iunie, similar cu nivelul din mai.

În industrie şi construcţii au fost create 17.000 şi, respectiv, 21.000 de locuri de muncă în iunie, în timp ce în structurile guvernamentale s-au creat 33.000 de locuri de muncă.

Citește și : Noi probleme pentru Salvini: O nava unui ONG german cu 65 de migranţi la bord se îndreaptă spre Italia

Tags: analiştieconomiamuncăRezerva FederalasomajSUA
Categorii: Știrile zilei