Economia americană duduie – Numărul noilor locuri de muncă înfiinţate în iulie a depăşit uşor aşteptările

Publicat:

Economia americană a creat un număr uşor peste aşteptări de noi locuri de muncă în iulie, iar rata şomajului s-a menţinut la 3,7%, în timp ce salariile au crescut moderat, ceea ce ar putea încuraja Rezerva Federală a SUA să reducă din nou ratele dobânzilor luna viitoare, pe fondul escaladării tensiunilor comerciale, transmit Reuters şi AP, potrivit agerpres.

Potrivit datelor publicate vineri de Departamentul american al Muncii, prima economie a lumii a creat luna trecută 164.000 de noi locuri de muncă, uşor peste cifra de 163.000 noi de locuri de muncă preconizată de analişti, în timp ce rata şomajului s-a menţinut la 3,7%, pentru a doua lună consecutiv.


Citește și : Patru avocaţi cunoscuţi au fost ARESTAŢI în Rusia

Economia americană trebuie să creeze aproximativ 100.000 de noi locuri de muncă în fiecare lună pentru a ţine pasul cu creşterea populaţiei aptă de muncă. De asemenea, Departamentul american al Muncii a revizuit în jos cifrele pentru mai şi iunie, când au fost create cu 41.000 de locuri de muncă mai puţin decât numărul anunţat iniţial.

Escaladarea războiului comercial dintre SUA şi China afectează industria prelucrătoare americană, producţia fiind în scădere în ultimele două trimestre. Şi investiţiile sunt afectate, înregistrând în trimestrul doi primul declin din ultimii trei ani şi contribuind la încetinirea creşterii PIB-ului SUA la 2,1% în perioada aprilie-iunie 2019, faţă de un avans de 3,1% în primul trimestru din 2019.

Citește și : Funcţionarii publici din Hong Kong s-au alăturat protestatarilor – VIDEO

Chiar dacă rata şomajului este la cel mai scăzut nivel din ultimii aproape 50 de ani, salariile au crescut moderat, contribuind la inflaţia scăzută persistentă, ceea ce ar putea încuraja Rezerva Federală a SUA să reducă din nou ratele dobânzilor în septembrie. Salariul mediu orar a crescut cu 3,2% în iulie, după un avans de 3,1% în iunie.

În industrie şi construcţii au fost create 16.000 şi, respectiv, 4.000 de locuri de muncă în iulie, în timp ce în structurile guvernamentale s-au creat 16.000 de locuri de muncă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Câți ruși cred că un atac nuclear al Moscovei asupra Ucrainei este justificat

Câți ruși cred că un atac nuclear al Moscovei asupra Ucrainei este justificat Unul din trei ruși crede că un atac nuclear împotriva Ucrainei ar...

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite la Paris după ce...

Zelenski anunţă o nouă strategie pentru a diminua influenţa Rusiei în Marea Neagră

Zelenski anunţă o nouă strategie pentru a diminua influenţa Rusiei în Marea Neagră Ucraina intenţionează să diminueze influenţa rusă în partea de vest a Mării...

Postările judecătorilor respinși de CSM ar putea fi analizate de inspecția judiciară

Postările judecătorilor respinși de CSM ar putea fi analizate de inspecția judiciară Postările judecătorilor respinși de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) pentru numirea în funcție...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.