Economia americană suferă un ȘOC istoric: Rata șomajului se apropie de 16%!

Publicat:

Blocarea economiei americane din cauza pandemiei de COVID-19 a generat un „șoc de proporții istorice”, care ar putea face ca rata șomajului să ajungă la 16% sau chiar mai mult, în luna aprilie, susține un consilier economic de la Casa Albă, citat de Reuters, potrivit mediafax.

„Este o situație foarte gravă”, a declarat consilierul președintelui Donald Trump, Kevin Hassett, pentru ABC și citat de Reuters.


Citeşte şi: Casa Albastră spulberă toate zvonurile: ‘Kim Jong Un trăieşte şi este bine sănătos!’

„Este cel mai mare șoc negativ pe care economia noastră l-a cunoscut vreodată. Rata șomajului ar putea să se apropie de ratele pe care le-am văzut în Marea Depresiune”, a adăugat Hassett.

Aproximativ 26,5 milioane de americani au primit susținere financiară de la stat, pentru că nu au mai putut merge la serviciu, încă de la jumătatea lunii martie.

Congresul SUA prevede că produsul intern brut va contracta aproape 40% anual în trimestrul doi, iar șomajul va crește la 16% în trimestrul al treilea.

Citeşte şi: Cheltuielile militare au atins cel mai înalt nivel de la sfârşitul Războiului Rece

„Cred că rata șomajului va sări la un nivel probabil în jurul valorii de 16% sau chiar mai mare în următorul raport al locurilor de muncă”, care va fi făcut public în 8 mai, furnizând statistici privind ocuparea forței de muncă din aprilie, a declarat Hassett reporterilor de la Casa Albă.

„Cred că următoarele două luni vor arăta groaznic. Vom vedea date mai rele decât orice am văzut până acum ”, a spus Hassett, referindu-se la datele economice din America.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite la Paris după ce...

Zelenski anunţă o nouă strategie pentru a diminua influenţa Rusiei în Marea Neagră

Zelenski anunţă o nouă strategie pentru a diminua influenţa Rusiei în Marea Neagră Ucraina intenţionează să diminueze influenţa rusă în partea de vest a Mării...

Postările judecătorilor respinși de CSM ar putea fi analizate de inspecția judiciară

Postările judecătorilor respinși de CSM ar putea fi analizate de inspecția judiciară Postările judecătorilor respinși de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) pentru numirea în funcție...

Proteste la Barcelona împotriva supraturismului

Proteste la Barcelona împotriva supraturismului Mii de persoane au protestat sâmbătă, la Barcelona, împotriva supraturismului din capitala Cataloniei unde ajung anual milioane de vizitatori, o...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.