X

Economia Germaniei a stagnat în al doilea trimestru

Economia germană a stagnat în al doilea trimestru al acestui an comparativ cu primul trimestru, a anunţat vineri Oficiul federal de statistică (Destatis), transmite AFP, potrivit agerpres.

Conform unei estimări preliminare publicate vineri de Oficiul federal de statistică (Destatis), Produsul Intern Brut al Germaniei a rămas nemodificat în perioada aprilie-iulie, după o creştere de 0,8% în primele trei luni ale anului, pe fondul inflaţiei record care îi afectează pe consumatori şi industria germană.

Citeşte şi: Scumpirea petrolului şi gazelor A DUBLAT profitul şi vânzările grupului OMV – Black News

“Contextul economic mondial dificil, cu pandemia de Covid-19, lanţurile de aprovizionare perturbate, creşterea preţurilor şi războiul din Ucraina se reflectă în mod clar asupra evoluţiei conjuncturale”, a detaliat Oficiul federal de statistică (Destatis) într-un comunicat de presă.

Citeşte şi: Ruşii vor CIOPÂRŢIREA Ucrainei (FOTO)! Ţara vecină ar rămâne doar cu regiunea Kiev – Black News

Germania este principalul partener comercial al României iar, la nivelul UE, Germania este principala destinaţie a bunurilor exportate de 17 state membre şi una dintre primele trei destinaţii pentru 22 de state membre. 

Tags: economiegermaniaOficiul Federal de Statistică (Destatis)
Categorii: Diaspora