X

Economia UE a crescut cu 0,3% în primul trimestru din 2023, după un declin de 0,1% în precedentele trei luni

Economia UE a crescut cu 0,3% în primul trimestru din 2023, iar a zonei euro cu 0,1%, comparativ cu precedentele trei luni, când s-a înregistrat un declin de 0,1% în UE şi o creştere zero în zona euro, arată datele preliminare publicate vineri de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat), potrivit agerpres.

Comparativ cu primul trimestru din 2022, economia UE şi a zonei euro au crescut cu 1,3% în perioada ianuarie-martie 2023, după un avans de 1,7% în UE şi de 1,8% în zona euro, în trimestrul patru din 2022.

Citeşte şi: Putin a pierdut deja în Ucraina. Trebuie să ne concentrăm pe viitorul război al Chinei cu Taiwan – Black News

În rândul statelor membre UE pentru care sunt disponibile datele pentru primul trimestru din 2023, cel mai semnificativ avans comparativ cu precedentele trei luni s-a înregistrat în Portugalia (1,6%), Spania, Italia şi Letonia (toate cu 0,5%), scăderi fiind în Irlanda (minus 2,7%) şi Austria (minus 0,3%).

Citeşte şi: CIA a blocat planul Ucrainei de a ataca Moscova pe 24 februarie – Black News

În ritm anual, toate statele membre UE pentru care sunt disponibile datele au raportat creşteri în primul trimestru din 2023, exceptând Germania (minus 0,1%).

Datele pentru România nu sunt disponibile.

Tags: economieOficiul European pentru Statistică (Eurostat)Uniunea Europeană (UE)
Categorii: Știrile zilei