Economiile moldovenilor au scăzut în ultima lună cu peste 23%

Publicat:

Economiile moldovenilor au scăzut în ultima lună cu peste 23%

În luna ianuarie 2024, depozitele noi atrase la termen  au constituit 4 528,5 milioane de lei, diminuându-se cu 23,6 la sută față de luna decembrie 2023, se indică într-o analiză a Băncii Naționale a Moldovei (BNM).

Citește și: Air Moldova nu mai este operator aerian. AAC a revocat certificatul


Cele mai multe depozite au fost făcute  în moneda națională și au înregistrat o pondere majoră de 75,1 la sută, însumând 3 400,9 milioane de lei, în descreștere cu 6,7% la sută față de luna precedentă.

Depozitele atrase în valută au totalizat 1 127,6 milioane de lei, fiind în descreștere cu 50,5 la sută față de luna precedentă.

Rata medie nominală la depozitele noi atrase în moneda națională s-a majorat cu 0,05 puncte procentuale comparativ cu luna precedentă și a constituit 4,18 la sută.  Rata medie nominală la depozitele în valută s-a micșorat cu 0,35 puncte procentuale, constituind 1,86 la sută.

Depozitele persoanelor fizice au constituit în luna de referință 3 556,8 milioane de lei, în descreștere cu 4,7 la sută comparativ cu luna precedentă.

În ianuarie 2024, comparativ cu luna precedentă, depozitele în moneda națională ale persoanelor juridice  s-au diminuat cu 32,8 la sută, iar depozitele în valută s-au diminuat de 5,8 ori.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Letonia introduce parteneriatele civile pentru cuplurile de acelaşi sex

Letonia introduce parteneriatele civile pentru cuplurile de acelaşi sex Modificările legislative care le permit persoanelor homosexuale să înregistreze parteneriate civile destinate cuplurilor de acelaşi sex...

O expoziţie Barbie la Londra, cu o păpuşă care a călătorit în spaţiu

O expoziţie Barbie la Londra, cu o păpuşă care a călătorit în spaţiu Design Museum din Londra va organiza începând de vineri o expoziţie Barbie,...

Actorul britanic Ian McKellen nu va reveni curând pe scenă, după ce a căzut în timpul unei reprezentanţii

Actorul britanic Ian McKellen nu va reveni curând pe scenă, după ce a căzut în timpul unei reprezentanţii Actorul britanic Ian McKellen, în vârstă de...

Fanilor lui Taylor Swift li s-a interzis să campeze în apropierea locului de desfăşurare a concertului din Amsterdam

Fanilor lui Taylor Swift li s-a interzis să campeze în apropierea locului de desfăşurare a concertului din Amsterdam Administraţia oraşului Amsterdam i-a avertizat pe fanii...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.