Economiştii băncii JP Morgan prevăd o schimbare climatică ‘catastrofală’

Publicat:

Specialiştii grupului JP Morgan prevăd o schimbare climatică „catastrofală”, arată BBC. Viaţa umană, „aşa cum o ştim”, ar fi ameninţată de schimbările climatice, avertizează economiştii, scrie mediafax.

Într-un raport recent, cei de la JP Morgan spun că în absenţa unor măsuri decisive ne putem aştepta la ”rezultate catastrofale”.


Citește și : Iranul închide unităţile de învăţământ din două oraşe afectate de coronavirus

Reprezentaţii băncii JP Morgan afirmă că studiul care prevede ”rezultate catastrofale” ale schimbărilor climatice a fost realizat ”complet independent de activitatea companiei”.

Activiştii de mediu au criticat în trecut JP Morgan pentru susţinerea pe care o arată faţă de companiile specializate în combustibil fosil.

Raportul realizat de firmă a fost trimis clienţilor şi a ajuns şi la jurnaliştii britanici. Economiştii companiei au mai dat publicităţii avertizări privind problemele create de schimbările climatice, dar limbajul pe care îl folosesc în noul document este mult mai acut.

„Nu putem exclude rezultate catastrofale care ameninţă viaţa umană aşa cum o ştim”, au notat economiştii JP Morgan David Mackie şi Jessica Murray.

Emisiile de carbon din deceniile care urmează „vor afecta în continuare evoluţia climei în secolele următoare într-un mod care este cel mai probabil ireversibil”, au arătat specialiştii care subliniază faptul că măsurile necesare ar trebui să fie determinate de ”posibilitatea unor evenimente extreme”.

Schimbările climatice ar putea agecta creşterea economică, preţul acţiunilor, sănătatea şi speranţa de viaţă, se arată în raport.

Documentul arată că noile condiţii ar putea afecta rezervele de apă, ar duce la foamete şi ar provoca migraţie în masă. Schimbările climatice ar duce la tensiuni politice, conflicte dar ar afecta şi biodiversitatea şi şansele de supravieţuire pentru specii întregi.

Citește și : Epidemia de coronavirus. Bilanțul a ajuns la peste 2.458 de morţi la nivel global

Studiul conturează ca o soluţie scăderea emisiilor de carbon la zero până în 2050 şi impunerea unei taxe globale pentru aceste emisii.

Pentru ţările dezvoltate, scăderea emisiilor de carbon este considerată o ameninţare pentru competitivitate şi pentru locurile de muncă, în timp ce ţările în curs de dezvoltare văd în creşterea emisiilor de carbon un mod de a creşte nivelul de trai.

„Este o problemă globală dar nu există nicio soluţie globală la orizont”, spun autorii studiului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Zeci de tigri şi lei în captivitate au murit în Vietnam; a fost detectată gripă aviară

Zeci de tigri şi lei în captivitate au murit în Vietnam; animalele erau pozitive la gripă aviară Zeci de tigri şi lei în captivitate au...

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru)

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru) ''Singurătatea şi dependenţa de internet se vor numără printre principalele probleme de...

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii Temperatura nocturnă a Lunii a scăzut semnificativ în timpul perioadei de izolare globală din primăvara anului 2020,...

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate Rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate. Decizia aparține unui tribunal din Argentina. Copiii celebrului...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.