X

Ecuador suspendă toate activităţile de alpinism din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile

Ecuador a suspendat vineri toate activităţile de alpinism pe cele cinci masive principale din ţară din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile şi în urma unei avalanşe care a lăsat în urmă trei morţi şi trei dispăruţi, informează AFP, potrivit agerpres.  

“Activităţile montane la mare înălţime sunt suspendate în munţii înzăpeziţi şi la altitudini de peste 5.000 de metri”, a indicat Ministerul Mediului într-un comunicat.

Citește și : Austria înregistrează aproape 6.000 de infectări în ultimele 24 de ore

Alpiniştii nu vor putea escalada munţii înzăpeziţi Cayambe, Cotopaxi, Illiniza Sur, Antisana şi Chimborazo timp de cel puţin o săptămână.

În Chimborazo, o avalanşă a provocat moartea a trei persoane, pe 24 octombrie, după ce a măturat un grup format din şaisprezece alpinişti care urcau pe acest vulcan cu altitudinea de 6.293 de metri, cel mai înalt munte din Ecuador.

Această restricţie vă rămâne în vigoare până la o “îmbunătăţire a condiţiilor meteorologice care va permite asigurarea securităţii turiştilor la înălţimi mari”, a precizat ministerul.

Citește și : Angela Merkel va efectua o vizită de adio în Franţa

O vacanţă de cinci zile, cea mai lungă din an, începe sâmbătă, în Ecuador. Autorităţile estimează că peste un milion de persoane vor călători în timpul acestor zile libere.

Ţara se confruntă în această perioadă cu proteste faţă de creşterea preţului la carburanţi.

Tags: alpinismAntisanaavalanşeCayambeCotopaxiecuadorIlliniza Sur
Categorii: Meteo