Ecuadorul a depăşit pragul de 15.000 de decese asociate COVID-19

Publicat:

Ecuadorul, mică ţară andină şi una dintre cele mai afectate din America Latină de pandemie, a depăşit pragul de 15.000 de morţi din cauza COVID-19, a anunţat sâmbătă guvernul de la Quito, notează AFP, potrivit agerpres.

Ultimul bilanţ oficial a informat despre 15.004 decese, 86 la 100.000 de locuitori, şi 257.115 cazuri înregistrate până în prezent, 1.477 la 100.000 de persoane.


Citește și : Jurnalistul egiptean Mahmoud Hussein, eliberat după patru ani de detenţie preventivă

Primul caz a fost detectat pe 29 februarie la Guayaquil (sud-vest), capitala economică a acestei ţări cu 17,4 milioane de locuitori, care a fost la acea dată epicentrul pandemiei în regiune.

Spitalele din acest port la Oceanul Pacific au fost depăşite rapid de situaţie, cadavrele adunându-se în case şi înşirându-se pe străzi în perioada de vârf a pandemiei între aprilie şi mai.

Ecuadorul şi-a lansat campania de vaccinare în urmă cu două săptămâni, cu un prim lot de 8.000 de doze ale alianţei farmaceutice Pfizer/BioNTech, destinate personalului medical şi căminelor de bătrâni.

Citește și : Chile a vaccinat anti-covid 556.000 de oameni în ultimele trei zile

Restricţiile de deplasare au foste relaxate, în pofida unei creşteri a numărului de cazuri după sărbătorile şi vacanţele de sfârşit de an, iar alegerile generale prevăzute duminică au fost menţinute pentru a desemna un nou preşedinte şi pe cei 137 de deputaţi ai parlamentului monocameral.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Jucătorii Naționalei Moldovei, Victor Bogaciuc și Maxim Cojocaru, se judecă cu un club din România

Jucătorii Naționalei Moldovei, Victor Bogaciuc și Maxim Cojocaru, se judecă cu un club din România Jucătorii Naționalei Moldovei, Victor Bogaciuc și Maxim Cojocaru au depus...

Tauber: Dacă Maia Sandu câștigă încă un mandat, țara noastră va fi pur și simplu distrusă

Tauber: Dacă Maia Sandu câștigă încă un mandat, țara noastră va fi pur și simplu distrusă În cadrul emisiunii СоловьевLive, deputatul moldovean Marina Tauber a...

Fosta directoare a ansamblului ‘Joc’, reacție după demisie: ‘Eu nu consider că am procedat contra legii’

Fosta directoare a ansamblului 'Joc', reacție după demisie: 'Eu nu consider că am procedat contra legii' „Eu nu consider că am procedat contra legii, cu...

POLITICO: Kamala Harris, noul sac de box al Rusiei

POLITICO: Kamala Harris, noul sac de box al Rusiei Ieşirea lui Joe Biden din cursa pentru alegerile prezidenţiale a luat prin surprindere inclusiv Moscova. Şi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.