X

Ecuadorul a depăşit pragul de 15.000 de decese asociate COVID-19

Ecuadorul, mică ţară andină şi una dintre cele mai afectate din America Latină de pandemie, a depăşit pragul de 15.000 de morţi din cauza COVID-19, a anunţat sâmbătă guvernul de la Quito, notează AFP, potrivit agerpres.

Ultimul bilanţ oficial a informat despre 15.004 decese, 86 la 100.000 de locuitori, şi 257.115 cazuri înregistrate până în prezent, 1.477 la 100.000 de persoane.

Citește și : Jurnalistul egiptean Mahmoud Hussein, eliberat după patru ani de detenţie preventivă

Primul caz a fost detectat pe 29 februarie la Guayaquil (sud-vest), capitala economică a acestei ţări cu 17,4 milioane de locuitori, care a fost la acea dată epicentrul pandemiei în regiune.

Spitalele din acest port la Oceanul Pacific au fost depăşite rapid de situaţie, cadavrele adunându-se în case şi înşirându-se pe străzi în perioada de vârf a pandemiei între aprilie şi mai.

Ecuadorul şi-a lansat campania de vaccinare în urmă cu două săptămâni, cu un prim lot de 8.000 de doze ale alianţei farmaceutice Pfizer/BioNTech, destinate personalului medical şi căminelor de bătrâni.

Citește și : Chile a vaccinat anti-covid 556.000 de oameni în ultimele trei zile

Restricţiile de deplasare au foste relaxate, în pofida unei creşteri a numărului de cazuri după sărbătorile şi vacanţele de sfârşit de an, iar alegerile generale prevăzute duminică au fost menţinute pentru a desemna un nou preşedinte şi pe cei 137 de deputaţi ai parlamentului monocameral.

Tags: america latinacovid-19ecuadorpandemie
Categorii: Știrile zilei