Ecuadorul face un prim pas spre un acord comercial cu SUA

Publicat:

Statele Unite şi Ecuadorul au semnat marţi la Quito prima fază a unui acord comercial care stabileşte un cadru de reglementare pentru procedurile vamale şi comerciale bilaterale, precum şi pentru lupta împotriva corupţiei, notează AFP, potrivit agerpres.

Documentul a fost semnat la palatul prezidenţial de reprezentantul american pentru Comerţ (USTR), Robert Lighthizer, şi ministrul ecuadorian al producţiei, comerţului exterior, investiţiilor şi pescuitului, Ivan Ontaneda.


Citește și : Hackerii ruşi sunt bănuiţi că au atacat cibernetic Storting-ul norvegian

El conţine patru capitole referitoare la administraţia comercială şi vamală, bunele practici de reglementare, avantajele pentru firmele mici şi mijlocii şi lupta împotriva corupţiei.

Această prima fază a acordului nu conţine problemele sensibile ca accesul pe pieţe sau produsele agricole, a avertizat ministrul ecuadorian. În plus, nu este nici un acord tarifar, a adăugat el.

“Această primă etapă deschide calea spre obiective mult mai largi, unor acorduri mult mai puternice, mult mai permanente”, a afirmat preşedintele gazdă, Lenin Moreno care a reluat relaţiile cu Washingtonul după distanţa impusă de predecesorul său Rafael Correa (2007-2017).

Citește și : Atena acuză Turcia că SPONSORIZEAZĂ traficul de migranţi

Fostul şef al statului s-a opus unui acord de liber schimb cu Statele Unite.

Robert Lighthizer a apreciat că acest acord “completează reforma economică pragmatică a preşedintelui Moreno” care a mai reluat relaţiile şi cu o serie de organizaţii internaţionale, ca FMI.

Statele Unite sunt principalul partener comercial al Ecuadorului şi sursa a 20% din investiţiile directe străine din ţară. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Trei pensionare, victime ale escrocilor. Au pierdut prin înșelătorie 35 de mii de euro

Trei pensionare, victime ale escrocilor. Au pierdut prin înșelătorie 35 de mii de euro Escrocheria cunoscută sub numele de „Ruda implicată în accident” continuă să...

IGSU continuă desfășurarea activităților de prevenire a înecurilor în perioada estivală

IGSU continuă desfășurarea activităților de prevenire a înecurilor în perioada estivală Un bărbat și-a pierdut viața în timp ce se afla la scăldat. Cazul a...

În primele două zile de la admitere, peste 2 700 cereri au fost depuse în liceele din Capitală

În primele două zile de la admitere, peste 2 700 cereri au fost depuse în liceele din Capitală Peste 2.700 de cereri au fost depuse...

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.