Ecuadorul raţionalizează electricitatea din cauza secetei

Publicat:

Ecuadorul raţionalizează electricitatea din cauza secetei

Ecuadorienii nu vor mai avea acces la electricitate timp de opt ore în patru nopţi, săptămâna viitoare, pentru a face faţă unei secete care ameninţă funcţionarea centralelor hidroelectrice din ţară, au anunţat miercuri autorităţile din acest stat sud-american, informează AFP, potrivit stiripesurse.ro.

Raţionalizarea va fi aplicată din cauza “celei mai grave secete din ultimii 61 de ani şi cu scopul de a gestiona în mod responsabil controlul sistemului nostru electric”, a declarat biroul preşedintelui ecuadorian într-un comunicat.


Citeşte şi: Cel mai ţintit atac din istorie! Pagerele libanezilor AU EXPLODAT din senin (VIDEO)! Sunt mulţi morţi şi mii de răniţi! – Stiripesurse.md

Acesta a precizat că întreruperile vor avea loc în toată ţara începând cu ora locală 22:00 (03:00 GMT) de luni, 23 septembrie, până joi, 26 septembrie.

Ecuadorul raţionalizează electricitatea din cauza secetei

“Calendarul a fost ales cu scopul de a avea un impact minim asupra activităţilor şi organizării timpului de lucru”, a anunţat Guvernul ecuadorian, care a impus, de asemenea, telemunca pentru întregul sector public în zilele de joi şi vineri în următoarele două săptămâni.

Ecuadorul, cu o populaţie de 17 milioane de locuitori, pierde aproximativ 12 milioane de dolari pentru fiecare oră de pană de electricitate, conform Camerei de Comerţ din oraşul portuar Guayaquil, capitala economică a Ecuadorului, aflat în sud-vestul ţării.

Aflat în plin război împotriva drogurilor şi cu forţele armate desfăşurate pe străzi, Guvernul ecuadorian a încredinţat, de asemenea, armatei securitatea barajului Mazar, din sudul Anzilor Cordilieri, care alimentează cu apă trei centrale hidroelectrice.

Ecuadorul raţionalizează electricitatea din cauza secetei

Nu este prima perioadă de raţionalizare cu care se confruntă Ecuadorul. În aprilie, locuitorii acestei ţări au trebuit să facă faţă unor întreruperi ale alimentării cu apă de până la 13 ore pe zi.

Din cauza debitului scăzut al râurilor, sectorul naţional de electricitate a fost declarat în situaţie de urgenţă în lunile aprilie şi august.

Ecuadorul se confruntă în prezent cu un deficit energetic de circa 1.000 de megawaţi. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Andrei Năstase și-a depus semnăturile la CEC pentru a fi înscris în cursa pentru alegerile prezidențiale

Andrei Năstase și-a depus semnăturile la CEC pentru a fi înscris în cursa pentru alegerile prezidențiale Comisia Electorală Centrală a recepționat documentele și listele de...

Dorin Recean: Autoritățile vor aloca bani pentru restabilirea infrastructurii afectate de ploile torențiale

Dorin Recean: Autoritățile vor aloca bani pentru restabilirea infrastructurii afectate de ploile torențiale Autoritățile vor aloca bani pentru restabilirea infrastructurii afectate de ploile torențiale din...

O companie care exportă fier vechi se plânge că Serviciul Vamal al Ucrainei blochează tranzitul până în portul Reni

O companie care exportă fier vechi se plânge că Serviciul Vamal al Ucrainei blochează tranzitul până în portul Reni Compania „Sofilarex Plus” SRL, înregistrată în...

Atenție la ciuperci! ANSA recomandă consumatorilor să fie precauți

Atenție la ciuperci! ANSA recomandă consumatorilor să fie precauți Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) recomandă consumatorilor să fie precauți la achiziționarea ciupercilor din surse...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.