X

Ed Sheeran denunţă folosirea piesei „Small Bump” în campania anti-avort din Irlanda

Cântăreţul britanic Ed Sheeran denunţă folosirea unuia dintre cântecele lui, „Small Bump”, în campania anti-avort din Irlanda, potrivit news.ro .

Cu mai puţin de o săptămâna înaintea referendumului privind avortul în Irlanda, Sheeran s-a distanţat de activiştii care i-ar fi folosit melodia într-o campanie organizată în centrul oraşului Dublin.

Citește și : Grecia: Primarul din Salonic a fost agresat de presupuşi ‘derbedei de extremă dreapta’

„Small Bump” a fost lansată în 2011, pe albumul de debut al cântăreţului, „+”. Obiecţia lui vine în vreme ce Irlanda se pregăteşte să voteze, pe 25 mai, anularea celui de-al optulea amendament al constituţiei, potrivit căruia avortul este interzis în aproape toate circumstanţele.

Sheeran, care susţine în prezent mai multe concerte în Irlanda, a transmis într-un mesaj publicat pe Instagram: „Am fost informat că piesa mea «Small Bump» este folosită în promovarea campaniei pro-viaţă şi simt că este important să ştiţi că nu mi-am dat acordul pentru asta şi nu reflectă mesajul cântecului”.

În urmă cu o săptămână, membrii formaţiei irlandeze U2 au fost acuzaţi că militează în favoarea abrogării amendamentului şi numeroşi fani au spus că nu vor mai participa la concertele lor.

Citește și : Cuba: Una din cutiile negre ale avionului prăbușit vineri la Havana a fost găsită

Tags: anti-avortEd SheeranInstagramirlandaSmall Bump
Categorii: Diaspora