Ediţia din 2020 a dineului corespondenţilor la Casa Albă, anulată din cauza pandemiei covid-19

Publicat:

Ediţia din 2020 a dineului corespondenţilor la Casa Albă, o întâlnire anuală, la Washington, care sărbătoreşte libertatea presei, a fost anulată din cauza pandemiei covid-19, relatează AFP, scrie news.ro .

”Trebuie, spre regretul nostru, să anulăm dineul prevăzut la 29 august”, a anunţat marţi Asociaţia Corespondenţilor la Casa Albă (WHCA).


Citește și : Poliţia germană a arestat zeci de persoane pentru folosirea unei platforme online ILEGALE

Acest dineu de gală oferă preşedintelui ocazia să susţină un discurs, în general autoironic, despre anul scurs şi de a fi criticat de către un umorist.

De la instalarea sa la Casa Albă, în 2017, Donald Trump, care-şi multiplică atacurile împotriva jurnaliştilor, a boicotat mereu această întâlnire pe care o cataloghează drept ”plictisitoare”, preferându-i mitinguri de campanie.

Tradiţia acestui dineu a început în 1921. Din anii ’80; toţi preşedinţii, democraţi şi republicani, au asistat la eveniment, mai puţin Ronald Reagan, în 1981, în urma unui atentat în care a fost grav rănit.

Citește și : Grecia anunţă primul caz de coronavirus în cel mai mare penitenciar din ţară

În această seară, la care participa ca invitat în 2011, Donald Trump a fost ţinta înţepăturilor lui Barack Obama, din cauza gistului miliardarului faţă de teorii ale complotului.

Ani de zile, miliardarul newyorkez a promovat o teorie care pune la îndoială locul naşterii primului preşedinte de culoare din istoria Americii şi astfel legitimiatea acestuia la conducerea Statelor Unite.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Horoscop 20 iulie 2024

Horoscop 20 iulie 2024 Horoscop 20 iulie 2024. Nativii din zodia Capricorn înfloresc de la o zi la cealaltă, în timp ce Fecioarele sunt nemulţumite...

Ciupercile magice acţionează prin ‘dizolvarea’ temporală a reţelei neuronale responsabile de sentimentul de sine

Ciupercile magice acţionează prin 'dizolvarea' temporală a reţelei neuronale responsabile de sentimentul de sine Psilocibina, compusul chimic care face ca unele ciuperci să fie numite...

Un strat de diamante cu grosimea de 15 kilometri s-ar putea afla în subsolul planetei Mercur

Un strat de diamante cu grosimea de 15 kilometri s-ar putea afla în subsolul planetei Mercur Mercur ar putea avea un strat gros, format din...

Microplasticele pătrund adânc în organismele peştilor (studiu)

Microplasticele pătrund adânc în organismele peştilor (studiu) Omniprezente în mediu, microplasticele pătrund adânc în organismele peştilor, ajungând în număr mare în fileurile pe care le...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.